EPILOG VELIKE AFERE

Hadezeov ravnatelj optužen za spolno uznemiravanje tri zaposlenice doma

Objavljeno, 12. listopada 2021. Crna kronika
# Foto: BJELOVARAC / Zlatko Kraljić, ravnatelj Doma za odrasle osobe u Bjelovaru
AUTOR
Redakcijski tekst

Općinsko državno odvjetništvo podignulo je optužnicu protiv ravnatelja doma za starije kojeg se tereti za spolno uznemiravanje zaposlenica i zlostavljanje na radu.

Riječ je o Zlatku Kraljiću, HDZ-ovu ravnatelju bjelovarskog Doma za odrasle osobe u Ulici don Frane Bulića, kojeg su zaposlenice prijavila za spolno zlostavljanje još lani. Prema optužnici, 53-godišnji ravnatelj je od travnja 2019. do studenog lani zaposlenicu na radnom mjestu njegovateljice optuživao da nadležnom tijelu piše anonimna pisma o stanju u ustanovi.

“Tijekom razgovora rekao je kako će sistematizacija radnih mjesta proći i da će netko biti nagrađen, a netko neće te da će klečati pred njim, nakon čega je oštećenica primila ugovor o radu za radni odnos na radnom mjestu pralje, uslijed čega joj se pogoršalo zdravstveno stanje.

Tereti ga se i da je počinio tri kaznena djela spolnog uznemiravanja na štetu tri zaposlenice, i to od ožujka 2019. do studenog prošle godine”, otkrivaju bjelovarski tužitelji.

Ravnatelj je, tako, u domu za odrasle osobe spolno uznemiravao fizioterapeutkinju, sobaricu i prodavačicu. Sve tri su ispitane tijekom istražnog postupka te su ostale pri svim inkriminirajućim navodima.

“Opisano okrivljenikovo postupanje izazvalo je kod oštećenica osjećaje poniženosti te je povrijedilo njihovo dostojanstvo, zbog čega su dvije zaposlenice bile na bolovanju, a jedna je i dalje na bolovanju”, otkrili su iz državnog odvjetništva.

Upravno vijeće Doma za odrasle u Bjelovaru nakon izbijanja afere stalo je iza ravnatelja. Kraljić je u međuvremenu navodno istupio iz HDZ-a nakon što su mu to sugerirali iz vrha stranke.

Foto: Bjelovarac.hr


Tagovi: BJELOVAR OPTUžNICA RAVNATELJ DOMA SPOLNO UZNEMIRAVANJE ZLATKO KRALJIć

NEDAVNO OBJAVLJENO