ŠTO SE KRIJE IZA PROFITA

Gubitaš Zvečevo ostvarilo 24,5 milijuna kuna neto dobiti. Iznenađenje? Ne baš

Objavljeno, 01. ožujka 2022. Financijer
# Foto: FACEBOOK / Zvečevo prodalo svoja alkoholna pića
AUTOR
Robert Mihaljević

Konditorska kompanija Zvečevo koja je u procesu predstečajne nagodbe ostvarila je lani ukupno 131 milijun kuna prihoda, što je čak 54 posto više nego godinu ranije.

Tvrtka koja grca u problemima i ima preneseni gubitak od čak 120 milijuna kuna prošle je godine prikazala neto dobit od 24,5 milijuna kuna. Predlani su poslovali s gubitkom od 4,2 milijuna kuna.

Otkud odjednom tolika dobit? Potkraj kolovoza Zvečevo je, naime, prodao svoj biznis jakih alkoholnih pića zagrebačkoj tvrtki JAP 1921 povezanoj s distributerom Alca Zagreb te najavio kako se fokusira na čokolade i slatki program.

Iznos prodajne transakcije nije objavljen, ali iz financijskih izvještaja može se zaključiti kako je Zvečevo svoju žesticu prodalo za otprilike 36 milijuna kuna. Da nije bilo te prodaje, dakle, požeška konditorska tvrtka bi i lanjsku godinu završila u gubitku.

Nakon što su prodali alkoholna pića pa su u zadnja četiri mjeseca prošle godine ostali bez tih prihoda, Zvečevo je u tom razdoblju – od rujna do prosinca – ostvario 3,3 milijuna kuna minusa.


Tagovi: 2021 PIćA ZVEčEVO

NEDAVNO OBJAVLJENO