Grmoja: Peruško je oštetio Fortenovu za 66 milijuna eura u korist Vujnovca!

Objavljeno, 08. siječnja 2024. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Nikola Grmoja, saborski zastupnik Mosta
AUTOR
Redakcijski tekst

Saborski zastupnik Mosta Nikola Grmoja teško je u ponedjeljak optužio čelnika Fortenove Fabrisa Peruška i hrvatskog plinskog kralja Pavla Vujnovca.

Grmoja je danas u Saboru održao konferenciju za novinare na kojoj je najavio kako će protiv Peruška podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje da je Fortenovu oštetio za 66 milijuna eura.

Prema Grmojinim riječima, radi se o tome da su Vujnovac i njegov partner Zdravko Mamić iz Osijeka na sumnjiv način preuzeli Konzumove nekretnine na Črnomercu i Trešnjevci vrijedne 56 milijuna eura koje su u vlasništvu tvrtki Stela nekretnine i Ciglana nekretnine.

Zaba odbijena

Te tvrtke, osim toga, imaju potraživanja prema Fortenovi u iznosu od 26 milijuna eura. To je s nekretninama ukupna vrijednost od 82 milijuna eura. Kako je Vujnovac sve platio 16 milijuna eura, ispada da je šteta za Fortenovu 66 milijuna eura, tvrdi Grmoja.

“Osim toga, Zagrebačka banka je htjela za 43 milijuna eura preuzeti potraživanja u iznosu 26 milijuna eura, ali Peruško je to odbio. No, kasnije je prihvatio Vujnovčevu ponudu od samo 16 milijuna eura”, kaže Grmoja koji navodi da za sve imaju dokumentaciju.

“Pritom je Fortenova s novim vlasnicima nekretnina na Črnomercu i Trešnjevci potpisala ugovor kojim im plaća najam tih prostora za 2,5 milijuna eura godišnje”, rekao je Grmoja.

Saborski zastupnik Mosta Zvonimir Troskot upozorio je pak na golemu koncentraciju moći u rukama samo jednog čovjeka, Pavla Vujnovca, koji je postao gospodar energetike, prometa, a uskoro i cijele Fortenove.

100 godina zatvora

Vujnovac se igra monopolyja s Hrvatskom. On će za manje od 500 milijuna eura preuzeti Fortenovu, tvrtku vrijednu tri do četiri milijarde eura. Potom će prodati Jamnicu Coca-coli, a Belje, Vupik i Pik Vinkovce Podravki.

Ostat će mu distribucija i maloprodaja, pa će moći ucjenjivati sve dobavljače koji svoje proizvode budu htjeli plasirati na police Konzuma i Mercatora“, naglasio je Troskot.

Zastupnici Mosta kažu kako za sve što govore posjeduju dokumentaciju te će baš sve predočiti medijima i dostaviti tijelima progona uz kaznenu prijavu.

“Ovo je 100 godina zatvora za Peruška“, poručio je Nikola Grmoja.


Tagovi: FABRIS PERUšKO FORTENOVA NIKOLA GRMOJA PAVAO VUJNOVAC

NEDAVNO OBJAVLJENO