POBUNA ZBOG LUNCH PAKETA

Policajci ogorčeni suhim obrokom: Nemoguće da ovo košta 80 kuna

Objavljeno, 30. listopada 2019. Vijesti
# Foto: MUP / Granična policija
AUTOR
Redakcijski tekst

Nacionalni sindikat policije (NSP) zatražio je od ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića očitovanje o suhom lunch paketu kojeg dobivaju policajci koji osiguravaju državnu granicu od nezakonitih ulazaka.

Sindikat je ministru poslao i fotografije paketa koje dobivaju policajci na terenu, a koji im mora biti dovoljan za 12-satnu smjenu. U paketu su kruh, mlijeko, keksi, narezak ili salama, voda ili sok.

MUP taj paket navodno plaća čak 80 kuna, a policajci tvrde kako u dućanu stoji jedva 30-ak kuna.

“Sadrža lunch paketa nije primjeren vrijednosti koju MUP plaća u odnosu na sadržaj koji se isporučuje, a i sama kvaliteta proizvoda je također vrlo često upitne kvalitete i vrlo često sumnjivog roka trajanja”, upozorava predsjednik Nacionalnog sindikata policije Nikola Kajkić.

Suhi obrok koji dobiva granična policija
Lunch paket koji navodno košta 80 kuna / Foto: Nacionalni sindikat policije
Foto: Nacionalni sindikat policije

Sindikat je sve objavio na svojoj Facebook stranici, a objavu su komentirali mnogi policajci koji rade na osiguranju državne granice.

“Naš lunch paket koji dobijemo u petak za nedjelju noć komotno možete svrstati u hladno oružje, misleći na kruh, bez problema možete nekoga ubiti njime.

A može i poslužiti za tuckanje lješnaka i drugih orašastih plodova, vidite da naša logistika misli na sve. Što se tiče čajne salame, prije će ambalaža istrunuti nego salama”, piše policajac Denis

“U Lapcu smo bar friški kruh dobivali, a u Cetingradu ko da je valjak preko njega prešao i usput smrdio na kiselinu. I da, šta je za 12 sati smjene dovoljno 0,5 litara vode ili soka, šta već, dok se nalaziš na radnom mjestu van svake civilizacije”, upozorava Dalibor.

“Nama je dolazio pokvareni kruh, pa sad dobivamo samo dvopeke di se polome sve zubi”, zaključuje Tomislav.


Tagovi: GRANICA LUNCH PAKET OBROK POLICAJCI

NEDAVNO OBJAVLJENO