Gradsko groblje zapošljava čak 10 grobara, plaća 1000 eura neto

Objavljeno, 11. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: KOMUNALAC / ILUSTRACIJA / Gradsko groblje u Koprivnici / Fotografija nema baš nikakve veze s tekstom
AUTOR
Robert Mihaljević

Ovih je dana raspisan natječaj za radna mjesta kojim se traži čak deset grobara ili grobarica za rad na neodređeno.

Natječaj je raspisao Zagrebački holding koji traži “deset grobara ili grobarki na neodređeno, a riječ je o upražnjenim radnim mjestima”. Tražena razina obrazovanja su niži razredi osnovne škole ili završena osmogodišnja osnovna škola. Radno iskustvo? Nije važno.

“Što nudimo? Ugovor o radu na neodređeno vrijeme uz probni rad u trajanju od 3 mjeseca, mjesečnu bruto plaću u iznosu 1158,28 eura plus dodatne mjesečne primitke u neto iznosu od 132 eura.

Osim toga, nudimo plaćenu godišnju kartu za gradski i međugradski prijevoz, dodatnu godišnju nagradu, regres, božićnicu, dar za djecu mlađu od 15 godina povodom Sv. Nikole te dar u naravi za Uskrs”, kažu u Holdingu.

Prema našem izračunu, mjesečna neto plaća sa stalnim dodatkom iznosila bi 965 eura ove godine. No, kako se od 1. siječnja iduće godine ukida prirez te smanjuje stopa mirovinskog, neto plaća za grobara bit će oko 1000 eura.

U opisu poslova, među ostalim, stoji iskop grobova i grobnica na propisanu dubinu, te ekshumiranje i prelaganje posmrtnih ostataka, priprema grobnica za ukop, hortikulturni radovi na groblju te zaprimanje, manipulacija i otpremanje pokojnika, urni i anatomskog otpada s potrebnom dokumentacijom.


Tagovi: GROBAR HOLDING PLAćA ZAGREB

NEDAVNO OBJAVLJENO