SJEDNICA U UTORAK

Gradski vijećnici odlučuju o kreditnom paketu teškom čak 65 milijuna kuna

Objavljeno, 09. listopada 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (sjednica Gradskog vijeća Koprivnice)
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradske vlasti u Koprivnici odlučile su refinancirati kredit za kupnju poslovnog centra Peveca za koji je 2012. godine plaćeno 27 milijuna kuna.

Preostala glavnica kredita od 22,5 milijuna kuna zatvorit će se jednokratnom uplatom, a iznos će se osigurati novim kreditom Podravske banke. Kamata na novi kredit iznosi 1,9 posto.

Kako neslužbeno doznajemo, refinanciranje značit će godišnju uštedu od oko 360.000 kuna, što znači da će poslovni centar s postojećim najmoprimcima biti u cijelosti samoodrživ. U centru su trenutačno Pevec, bjelovarski Prima commerce i prodavaonica Stanić.

Odluku da se tvrtka Komunalac, stvarni vlasnik poslovne zgrade, zaduži kod Podravske banke i vrati kredit PBZ-u trebalo bi idući tjedan potvrditi Gradsko vijeće Koprivnice.

Što će reći oporba

Potpisat će se okvirni ugovor o plasmanu do 50 milijuna kuna kredita za potrebe gradskih tvrtki Komunalca, Koprivničkih voda i Kominga. Kredit će se po potrebi koristiti za redovno poslovanje i planirane investicije.

U tom iznosu je i 22,5 milijuna kuna za refinanciranje kredita za Pevec.

Gradsko vijeće na sjednici u utorak trebalo bi donijeti i odluku o novom kratkoročnom zaduživanju Grada od 15 milijuna kuna na godinu dana uz kamatu od samo 0,45 posto.

Riječ je o premošćivanju plaćanja brojnih investicija koje su pokrenute uz potporu novca iz EU fondova. Taj će kredit osigurati PBZ.

Na dnevnom redu sjednice, dakle, naći će se odobrenje kreditnog paketa teškog 65 milijuna kuna. Bit će zanimljivo čuti što će oporba na to reći.


Tagovi: GRADSKO VIJEćE KREDIT PEVEC

NEDAVNO OBJAVLJENO