TOMISLAV GOLUBIĆ

Gradski pročelnik o obnovi središnjeg trga u Koprivnici: Nova fontana bit će čudo

Objavljeno, 10. rujna 2022. Razgovori
# Foto: NFO / Fontane ispred gradske vijećnice u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Tomislav Golubić, pročelnik za izgradnju grada, otkrio je kako obnova središnjih trgova u Koprivnici zasad ide po planu te nije bilo zahtjeva za produženjem rokova.

Golubić je o tome govorio u velikom razgovoru za Glas Podravine te objasnio što će se najviše promijeniti u izgledu samog središta Koprivnice.

“Mislim da će se prvenstveno uočiti promjena boje, više neće sve biti jednolično sivo, nego u različitim bojama i vrstama materijala, bit će više mjesta za sjedenje, klupa oko drveća i klupa uz park, a čini mi se da će najatraktivnija biti nova fontana.

Ta fontana neće biti ona klasična, već će se moći programirati različito prskanje, vodeno zrcalo, vodena rasvjeta…”, tumači gradski pročelnik.

Kaže kako će obnovljeni trgovi biti pretežito pješačka zona, a za romobile i bicikle su utvrđeni koridori za prometovanje. Domeće i kako je moguće proširenje pješačke zone u gradskom središtu.

“Proširenje je moguće i obuhvaćat će uređenje djela Svilarske ulice, a na čemu se već radi projektom Agora i uskoro ćemo dobiti arhitektonska rješenja koja će ući u nove prostorne planove. Tu se, naravno, razmišlja i o Florijanskom trgu, Nemčićevoj ulici, ali i Ulici hrvatske državnosti.

Jer, ako promijenimo prometovanje u Nemčićevoj ulici, moramo razmišljati što će se dogoditi i u drugim ulicama. Priprema se i Muzejski trg čime bi se obuhvatila i obnova Esterove 19, kuće Malančec”, nabraja Golubić.

Zrinski i Jelačićev trg trebali bi biti obnovljeni najkasnije do kraja godine. Cijeli intervju možete pročitati na ovome LINKU.


Tagovi:

NEDAVNO OBJAVLJENO