OTVOREN NOVI VRTIĆ

Gradski dječji vrtić upisao 20 novih mališana više nego prošle godine

Objavljeno, 10. rujna 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Ravnateljica vrtića Ida Šipek i gradonačelnik Mišel Jakšić
AUTOR
Redakcijski tekst

U gradske dječje vrtiće u Koprivnici ove je godine upisan ukupno 191 novi mališan, što je za oko 20 djece više nego protekle pedagoške godine, otkrila je u utorak ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Ida Šipek.

Zasad je 11 djece jasličke dobi ostalo neupisano, ali u Gradu se nadaju kako će na koncu svi dobiti mjesto u nekom od vrtića na području Koprivnice.

Koprivnica ove godine ima i 301 prvašića, što je za jedan više nego prošle školske godine. Grad je, tako, među rijetkim sredinama u Hrvatskoj u kojima broj djece upisane u škole i vrtiće raste.

Optimistične brojke predočene su danas na svečanom otvorenju potpuno obnovljenog Dječjeg vrtića Loptica u Generalićevoj ulici u središtu grada. Gradonačelnik Mišel Jakšić na otvorenju je naglasio kako je objekt obnovljen u suradnji s Regionalnom energetskom agencijom (REA) Sjever i uz pomoć europskog novca.

Vrijednost obavljenih radova iznosila je oko 2,8 milijuna kuna. Grad je u projektu sudjelovao s 46 posto vlastitih sredstava, a 54 posto novca osigurano je iz europskog projekta Prominent MED.

Emotivna ravnateljica

“Riječ je o inovativnim rješenjima u obnovi zgrada koja dosad nismo imali prilike vidjeti u Hrvatskoj. Posebno mi je drago da je tako zahtjevan projekt provela naša lokalna građevinska operativa”, naglasio je Jakšić.

Cijeli projekt inovativne obnove zgrade (izolacija, podovi, grijanje i sustav klimatizacije, obnova pročelja) osmislila je REA Sjever, o čemu je na svečanosti otvorenja govorio čelnik energetske agencije Ivan Šimić.

Ravnateljica gradskog Dječjeg vrtića Ida Šipek otkrila je kako je posebno emotivna zbog cijelog projekta jer je ona kao dijete predškolski odgoj pohađala upravo u objektu Loptica.

Riječ je o montažnom objektu starom 40 godina koji je prije desetak godina teško stradao u požaru i otad se u njega nije pošteno ulagalo.


Tagovi: DJECJI VRTIC IDA šIPEK LOPTICA OTVORENJE

NEDAVNO OBJAVLJENO