KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Gradski čelnici otkrili kad kreće podjela 200 kn uskrsnice umirovljenicima

Objavljeno, 10. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal
AUTOR
Redakcijski tekst

U Gradskoj upravi danas je održana konferencija za medije o podjeli uskrsnica koprivničkim umirovljenicima. Novosti su predstavili predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Veličina jednog grada se ne mjeri samo po cestama, zgradama, sportskim i kulturnim uspjesima, razvojem gospodarstva, već koliko smo kao društvo solidarni i spremni pomoći građanima koji su se našli ne svojom zaslugom u nezavidnoj situaciji“, rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Gradonačelnik je spomenuo kako je do sada uskrsnica bila u visini od 100 kuna, a ove godine ona iznosi 200 kuna. Radi se o 1400 umirovljenika koji imaju mirovinu do 2000 kuna i 400 osoba s invaliditetom. Za ovu namjenu iz gradskog je proračuna osigurano 360.000 kuna.

Ove godine uskrsnice će se isplaćivati na kućnu adresu putem poštanske usluge Hrvatske pošte d.d. koja će krenuti najkasnije 29. ožujka.

“Duboko sam uvjeren da ovaj grad ima u sljedećim mandatima snage pronaći modele za dizanje cenzusa za ovakve namjene. Na ovaj način “krpamo“ stvari u društvu koje ono nije uredilo”, zaključio je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal.

Pravo na isplatu uskrsnice u iznosu od 200 kuna mogu ostvariti umirovljenici s prebivalištem na području grada Koprivnice, pod uvjetom da im ukupna mirovina (tuzemna i inozemna) za veljaču s dodacima ne prelazi 2000 kuna.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: IVAN PAL KOPRIVNICA MIšEL JAKšIć USKRSNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO