BIZARNA PRESUDA NA SJEVERU

Gradska vijećnica osuđena jer je vozila 6 km/h brže od dopuštenog!

Objavljeno, 26. kolovoza 2021. Vijesti
# Foto: FACEBOOK / Vesna Baranašić Horvat
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradska vijećnica proglašena je krivom i kažnjena jer je vozila automobil brzinom od 66 kilometara na sat, što je 6 km/h više od dopuštenog na toj dionici.

Vesna Baranašić Horvat (38), gradska vijećnica u Čakovcu, kriva je jer je 26. rujna lani u 18.30 sati kolnikom Ulice Josipa Broza u Ivanovcu upravljala osobnim vozilom marke peugeot čakovečke oznake brzinom od 66 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 60 km/h.

“Okrivljenica je u obrani priznala da je upravljala osobnim vozilom u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h, brzinom od 66 km/h, pa je sud temeljem njezinog priznanja nedvojbeno utvrdio da je ista počinila prekršaj koji joj se stavlja na teret, radi čega ju je proglasio krivom i kaznio sukladno zakonu”, istaknula je prekršajna sutkinja iz Čakovca.

Za prekoračenje brzine za 6 km/h gradska je vijećnica dobila kaznu od 400 kuna te mora platiti 200 kuna sudskih troškova.

Inače, Vesna Baranašić Horvat u Gradsko vijeće Čakovca ušla je kao zamjena međimurskom županu Matiji Posavcu. Magistra je ekonomije, a valja posebno istaknuti kako je “prekršajno i kazneno nekažnjavana te se protiv nje ne vodi drugi postupak”.


Tagovi: 6 KM BRZA VOžNJA čAKOVEC PRESUDA VESNA BARANAšIć HORVAT

NEDAVNO OBJAVLJENO