PRORADILA JE

Gradska tržnica je opet otvorena, ali uz stroge mjere distance

Objavljeno, 09. travnja 2020. Vijesti
# Foto: Marko Horvat / Nexus produkcija / Gradska tržnica u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradska tržnica u Koprivnici ponovo je otvorena za kupce. Domaći prehrambeni proizvodi na starom su mjestu, a cvijeće je izmješteno na Jelačićev trg u posebno ograđen prostor.

“Ulaz i izlaz tržnice s prodajnim mjestima, odnosno stolovima, ograđen je i kupci imaju ograničeni pristup kako bi se osigurala kontrola broja kupaca prisutnih u istom trenutku na tržnici, a sve kako bi se izbjegli fizički kontakti”, napominju u Komunalcu.

Također, između zakupaca međusobno, te njih i kupca, mora postojati razmak od tri do pet metara. Osim toga, prodajna mjesta zaštićena su plastičnim pregradama.

Prvenstvo u korištenju prodajnih stolova imaju zakupci koji imaju sklopljene ugovore o zakupu, a u slučaju da bude slobodnog prostora, davat će se na korištenje povremenim, dnevnim korisnicima.

U slučaju da ovlaštene osobe Komunalca utvrde da se određeni zakupac ne pridržava epidemioloških mjera Stožera civilne zaštite i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, može ga se odmah udaljiti s prodajnog mjesta, bez pravo na naknadu zbog eventualne štete, upozoravaju u Komunalcu.

Svi zakupci prodajnih mjesta koji su imali sklopljene ugovore o zakupu, ali im je  istekao ili ističe rok, a nisu obnovljeni zbog odgođenog javnog nadmetanja, smatrat će se važećima.

Održat će se na snazi do trenutka održavanja nove licitacije, a najduže tri mjeseca od dana isteka ugovora, te će u skladu s time takvim zakupcima ispostavljati račun za zakup prema ugovorenim uvjetima, navode u gradskoj komunalnoj tvrtki.


Tagovi: GRADSKA TRžNICA OTVORENA TRZNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO