U ČETVRTAK NOVI PRORAČUN

Gradska će blagajna ovu godinu završiti u plusu od 2,6 milijuna kuna

Objavljeno, 29. studenoga 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIVA / Gradonačelnik Mišel Jakšić i predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradsko vijeće Koprivnice u četvrtak će donijeti proračun za iduću godinu koji će ukupno biti težak čak 282 milijuna kuna.

Riječ je o konsolidiranom proračunu u kojem su i prihodi i rashodi svih gradskih odgojnih, školskih i ustanova u kulturi. Ključni prihodi – oni od poreza na dohodak – planirani su u visini od gotovo 73 milijuna kuna, što je oko dva milijuna više od ovogodišnje realizacije.

Grad planira i oko 44 milijuna kuna prihoda od zaduženja za gradnju osnovne škole na Podolicama. Mjerodavno ministarstvo pak trebalo bi osigurati blizu 10 milijuna kuna za opremanje škole.

Vijećnici će raspravljati i o rebalansu ovogodišnjeg proračuna koji će biti nešto smanjen u odnosu na prvotni plan i prijašnje uravnoteženje. Tako će proračun za 2021. na koncu iznositi 245,6 milijuna kuna i bit će 15-ak milijuna manji od lanjskog.

Proračunski višak u ovoj godini planira se, na koncu, u iznosu od 2,6 milijuna kuna i prenosi se u iduću godinu. Višak iz prethodnih godina, prema prijedlogu uravnoteženja ovogodišnjeg proračuna, iznosio je oko četiri milijuna kuna.

Sve u svemu, gradska je blagajna kroz pandemijsku krizu i sve financijske poremećaje prošla više nego dobro.


Tagovi: 2022 GRAD GRADSKO VIJEćE KOPRIVNICA PRORAčUN U PLUSU VIšAK PRIHODA

NEDAVNO OBJAVLJENO