IMENOVANJE KRIZNE UPRAVE

Gradonačelnik zatražio smjenu ravnateljice Doma za starije

Objavljeno, 23. travnja 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić zatražio je u četvrtak smjenu ravnateljice Doma za starije Vesne Križan zbog žarišta epidemije u toj ustanovi.

Također, od Nacionalnog stožera traži hitno imenovanje i krizne uprave u Domu za starije kako bi se učinkovitije nosio sa širenjem zaraze i ugrozom štićenika i zaposlenika.

“Unatoč velikoj odgovornosti i samodisciplini koje ste iskazali u tjednima iza nas, poštujući u velikoj mjeri sve odluke Nacionalnog kriznog stožera, od jučer se na naš grad i kraj gleda kao na potencijalno žarište koronavirusa.

Nitko nije želio ovaj scenarij koji nas je na težak način podsjetio da je nepoznati i opasni virus među nama. Ovo se ne događa nekome drugome i nepoznatom, ovo se događa i može se dogoditi svakome od nas i našim bližnjima. Upravo zato apeliram na sve nas da se i dalje držimo propisanih mjera i poštujemo uvedene socijalne i zdravstvene standarde.

Događaji koje posljednjih dana pratimo u županijskom Domu za starije i nemoćne je sigurno nešto što nam je zacrnilo svakodnevicu i postavlja pred nas puno pitanja na koje kao zajednica moramo pronaći prave odgovore, ali i hitna rješenja i to prvenstveno zbog zdravlja naših najbližih.

Zaraženi korisnici i zaposlenici Doma su naši susjedi, prijatelji, mame, tate, djedovi i bake i ti ljudi danas zaslužuju posebnu skrb i svu ljubav i razumijevanje koju im kao zajednica možemo pružiti. Naravno da ćemo se zajedno zapitati kako je do ovoga došlo i je li smjelo doći. Naravno da je potrebno utvrditi i odgovornost da bismo mogli zajedničkim naporima izaći iz ove krizne situacije.

Grad Koprivnica ovim putem stavlja na raspolaganje i Županijskom stožeru i ljudima koji odlučuju o radu Doma za starije i nemoćne Koprivnica sve raspoložive ljudske resurse zaštite i spašavanja, ali i spremnost da se savjetodavno uključe zaposlenici Gradske uprave koji imaju duboke, stručne i emotivne veze uz naš Dom, a to su bivši ravnatelj i bivša zaposlenica Doma koji sada rade u sustavu Grada.

Ovu bitku ne možemo dobiti obračunavanjem s medijima koji kao ništa ne razumiju i traženjem onih koji su se usudili anonimno izvijestiti širu javnost da postoje određene poteškoće u funkcioniranju Doma. Vjerujemo i nadamo se da će odgovorni u Županijskom kriznom stožeru prihvatiti ovu ruku pomoći, suradnje i zajedništva zbog svih nas.

Koristim ovu priliku pozvati ministra Beroša i ministra Božinovića da se uključe u ove procese i da stave na raspolaganje sve dostupne resurse doktorici Vadla koja danas radi veliki posao, da preuzmu i prihvate odgovornost za zdravlje, ali i funkcioniranje Doma za starije u nemoćne u Koprivnici, kao što su to učinili u Splitu.

Podravina i Prigorje, naša Županija nisu zaslužili da se u njemu raspada socijalna država, a da Nacionalni krizni stožer na to žmiri. Reagirali ste relativno žurno u Splitu, sada je trenutak da djelujete još žurnije u Domu za starije i nemoćne u Koprivnici. Smjena ravnateljice i imenovanje kriznog ravnatelja po uzoru na splitsko rješenje je prvi korak u sređivanju stanja i u našem Domu.

Na kraju još jedanput molim sve naše građanke i građane da se pridržavaju propisanih mjera. Pozivam i sve službe uključene u sustav civilne zaštite, posebice u zdravstvenom sustavu i sustavu socijalne zaštite, da organizirano i stručno rade svoje svakodnevne poslove u ovim iznimno teškim okolnostima”, priopćio je gradonačelnik Koprivnice.


Tagovi: DOM ZA STARIJE MISEL JAKSIC SMJENA RAVNATELJICE VESNA KRIZAN

NEDAVNO OBJAVLJENO