POČINJE ADVENT

Gradonačelnik otkrio: Veliko klizalište stiže u gradski park 10. prosinca

Objavljeno, 02. prosinca 2021. Zabavno
# Foto: DANICA.HR / Klizalište je u parku zadnji put bilo 2019. godine
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnička bajka, advent u srcu grada, održat će se od 17. do 31. prosinca. Raspisan je poziv za dodjelu drvenih kućica, a obrtnici i ugostitelji na njega se mogu javiti do 7. prosinca.

Lani se od adventa odustalo iz epidemioloških razloga. Ove godine ide u središnji gradski park jer je ovaj tjedan počela dugo najavljivana obnova gradskih trgova – Zrinskoga i Jelačićeva.

Na radost mališana, u gradski park stiže i veliko klizalište. Gradonačelnik Mišel Jakšić u četvrtak je najavio kad će ono biti otvoreno.

“Klizalište se otvara u petak, 10. prosinca, uz prigodan program koji tim povodom pripremamo. To će biti i početak drugog dijela Srednjovjekovnog božićnog sajma koji će se održati od 10. do 12. prosinca”, otkrio je gradonačelnik na sjednici Gradskog vijeća.

“Ove godine se vraćamo u gradski park oko paviljona, a tamo će biti postavljeno i klizalište. Sajam će raditi poslijepodne od 17. do 31. prosinca”, otkrila je ovih dana koprivnička dogradonačlenica Ksenija Ostriž.

Ispred Muzeja grada Koprivnice, na najstarijem koprivničkom Trgu dr. Leandera Brozovića, održat će se Srednjovjekovni božićni sajam, prvi takav u Hrvatskoj. Riječ je o manifestaciji starih zanata i bogate gastronomske ponude koja će održati od sutra do nedjelje (3. do 5. prosinca) i od petka do nedjelje (10. do 12. prosinca).

Na sajmu će se moći pronaći isključivo domaći proizvodi, pa će se održati uz posebnu poruku – kupujmo koprivničko, kupujmo podravsko. Predstavit će se čak 19 starih zanata i obrta – kovač, lončar, svjećar, košaraš, stolar, krojačice, krznar, remenar, pekar, notar, žganjer, licitar, medar, brusač noževa, sitar, sapunarnica, mesar, sirar i povrtlar.

Uz glavni sajam koji će se odvijati na Trgu Leandera Brozovića, raznovrsne radionice za najmlađe posjetitelje održavat će se u prizemlju Muzeja grada Koprivnice. Sajam će, poput Renesansnog festivala, biti u ekološkom duhu pa će se piti i jesti iz posebnih krigli i posuda. Sponzori manifestacije su Podravka i Calsberg.


Tagovi: ADVENT BOžIćNA BAJKA KLIZALIšTE KOPRIVNICA PARK

NEDAVNO OBJAVLJENO