MIŠEL JAKŠIĆ

Gradonačelnik opleo po stranim lancima: Deru nas cijenama i love u mutnom

Objavljeno, 15. ožujka 2022. Razgovori
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Mišel Jakšić, gradonačelnik Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Koprivnice i saborski zastupnik SDP-a Mišel Jakšić prozvao je Vladu jer je učinila premalo za suzbijanje krize uzrokovane skokom cijena energenata i hrane.

Očito je da se država neće odreći gotovo ničega iz državnog proračuna, a blagonaklono gleda i na ponašanje predstavnika krupnog kapitala i njihove narasle apetite, rekao je Jakšić u razgovoru za Podravski.

“Vidljivo je da HDZ-ova Vlada, i njihovih koalicijskih pomagača, nema hrabrosti za borbu protiv velikih i većinom stranih trgovačkih lanaca, kao i uvoznika koji udruženim snagama brojnim poskupljenjima zapravo love u mutnom na račun osiromašenja naših građana.

Nenormalno i nemoralno

Nenormalno je da isti lanac u Austriji ili Italiji za isti proizvod ima i 30 do 40 posto nižu cijenu, odnosno znatno više od razlike u visini pdv-a. Ta razlika je čisti lov u mutnom. Imamo niže plaće od građana u njihovim domicilnim državama, ali plaćamo iste proizvode, često iz njihovih tvornica, po višim cijenama.

To je nenormalno i nemoralno. Potpuno je jasno da nas čeka velika borba protiv siromaštva i nepravde koju trpe naši građani i gospodarstvo”, upozorava Mišel Jakšić.

Koprivnički proračun je stabilan, a u gradskoj upravi pozorno prate i analiziraju sve okolnosti koje utječu na život građana te su u pripremi nove mjere pomoći za one kojima će to biti potrebno, domeće on.

“U teškim vremenima u kojima živimo, a plaši me da će biti još teže, moramo pokazati da mislimo na svoje građane. Koprivnica ne može i ne smije zaboraviti na one koji su u potrebi. Spremamo i mjere pomoći za izbjeglice u situaciji kad je solidarnost jako, jako potrebna”, ističe gradonačelnik.

Cijeli intervju s prvim čovjekom Koprivnice možete pročitati OVDJE.


Tagovi: CIJENE MIšEL JAKšIć PODRAVSKI RAZGOVOR STRANI LANCI

NEDAVNO OBJAVLJENO