ODGOVORIO VIJEĆNIKU

Gradonačelnik objavio gdje je sve putovao na račun grada i koliko je novca dobio

Objavljeno, 05. rujna 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / ILUSTRACIJA / Podravska magistrala kod Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn lani i ove godine na 25 službenih putovanja u zemlji i inozemstvu iz gradskog je proračuna dobio oko 14.000 kuna naknade.

Putovanja i troškovi nabrojeni su kao odgovor na vijećničko pitanje. Najviše je Rajn potrošio ove godine u ožujku kad je posjetio Sajam gradnje u njemačkom Stuttgartu te se sastao s investitorom: na dva noćenja tisuću kuna, a na dnevnice oko 1600 kuna.

Zanimljivo putovanje imao je i početkom svibnja kad je skoknuo do belgijskog grada Neerpelta. Tamo je bio na međunarodnim glazbenom festivalu i susreo se s kolegom gradonačelnikom. Za dnevnice isplatio si je oko 1600 kuna, a za gorivo oko 440 kuna.

Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca
Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca / Foto: Grad Križevci

Lani je pak najviše putnih troškova ‘natukao’ prilikom posjeta poznatom gospodarskom sajmu u bavarskoj prijestolnici Muenchenu sredinom ožujka. Za posjet sajmu, Obrtničkoj komori i Bavarskom savezu građevinske industrije isplatio si je ukupno 2300 kuna.

Križevački gradonačelnik lani je bio i u Torinu gdje se sastao s poduzetnikom, na sajmu u Mostaru, u posjetu talijanskoj Bresci te na danima riže u makedonskim Kočanima.

Ove i prošle godine više je puta skoknuo do Mađarske u gradove partnere s kojima radi na zajedničkim EU projektima.


Tagovi: GRADONACELNIK MARIO RAJN NJEMACKA PUTOVANJA

NEDAVNO OBJAVLJENO