PRAVI RAZLOZI

Gradonačelnik objasnio zašto je odgođena isplata uskrsnica

Objavljeno, 31. ožujka 2020. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Gradonačelnik MIšel Jakšić s novinarkama HTV-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog izvanredne situacije vezane uz infekciju koranavirusom te zabranu okupljanja i bliskog kontakta, Grad Koprivnica je donio odluku o odgađanju podjele uskrsnica umirovljenicima s mirovinom do 2000 kuna i korisnicima osobne invalidnine.

S ovakvom novonastalom situacijom svi se susreću po prvi puta, pa tako i Gradska uprava koja traži brza, jednostavna i najkvalitetnija rješenja za sve svoje građane. Gradonačelnik Mišel Jakšić za HRT je uputio javnosti objašnjenje oko odgode isplata uskrnica.

„Važno je podsjetiti javnost kako je ova aktualna Gradska uprava u ovom mandatu uvela i osigurala uskrsnice i božićnice za naše umirovljenike kao i za osobe s invaliditetom“, napominje gradonačelnik Jakšić te pojašnjava donesenu odluku.

„Ono što smo se dogovorili u ovom kriznom trenutku je da odgodimo isplatu uskrsnica iz tehničkog razloga ne želeći raditi razliku u pravima između osoba s invaliditetom i umirovljenika.

Činjenica je da svi umirovljenici, njih 1500 koji imaju mirovinu do 2000 kuna, njih 1200 nema niti žiro niti tekući račun. Pokazivanjem svojeg izvatka od mirovine dokazuju iznos i pravo na uskrsnicu ili božićnicu.

Tehnički je nemoguće u ovoj situaciji osigurati njihov dolazak u Gradsku upravu, a isto tako je tehnički i zdravstveno nemoguće organizirati podjelu po mjestima stanovanja od strane zaposlenika Grada ili HP-a.

Situacija s koronavirusom uvela je neka nova pravila ponašanja u javnom prostoru te u ovoj fazi ne možemo na adekvatan način riješiti podjelu uskrsnica. Radi se o odgodi isplate do 5. ili 6. mjeseca, ovisno o vremenu trajanja ovakve situacije“, pojašnjava Jakšić.

Razloga za brigu da će umirovljenici i osobe s invaliditetom ove godine biti zakinuti za isplatu uskrsnica nema. Gradska uprava još jednom moli za razumijevanje oko odgode isplata, a sve zbog brige o zdravlju i sigurnosti građana naše Koprivnice.

Uskrsnica će umirovljenicima i osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine biti isplaćena čim to okolnosti budu dopuštale, odnosno nakon normalizacije stanja uzrokovanog koronavirusom.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: GRADONACELNIK UMIROVLJENICI USKRSNICA

NEDAVNO OBJAVLJENO