NAJAVLJENE NOVE INVESTICIJE

Gradonačelnik nakon pola mandata: Drastično smo smanjili kreditnu zaduženost

Objavljeno, 11. lipnja 2019. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica
AUTOR
Redakcijski tekst

Proračun Grada lani je završio s osam milijuna kuna plusa iz tekućeg poslovanja, a kreditna zaduženost najniža je u posljednjih 20 godina, otkrio je jučer gradonačelnik Koprivnice Mišel Jakšić (SDP).

Gradski dužnosnici predstavili su rezultate na polovici mandata te javnosti podastrli sva ulaganja i sve brojke otkako su preuzeli funkcije nakon lokalnih izbora.

„Na isteku ove dvije godine slobodno mogu reći da smo u 2018. ostvarili plus u tekućem poslovanju od osam milijuna kuna, čime smo podosta smanjili deficit, što nam je i dalje u planu. Uspjeli smo i dramatično smanjiti kreditnu zaduženost na najniži stupanj u zadnjih 20-ak godina, a time  otvaramo prostor za nove investicije“, rekao je gradonačelnik.

Najavio je i početak realizacije tri kapitalna projekta: novu osnovnu školu na Podolicama sa sportskom dvoranom, novu sportsku dvoranu kod Osnovne škole Đuro Ester i obnovu središnjega Zrinskog trga.

Predsjednik Gradskog vijeća Ivan Pal (HSS) kaže kako su na dobrom putu da ostvare sve ono što je dogovoreno u vladajućoj koaliciji.

„Spoj mladosti i ambicioznosti s jedne te životnog i radnog iskustva s druge strane sigurno su dobitna kombinacija“, zadovoljan je predsjednik Gradskog vijeća.

Na konferenciji za medije bile su i zamjenice gradonačelnika Melita Samoborec i Ksenija Ostriž. Brojke ostvarenog u prve dvije godine mandata možete pogledati na ovom LINKU.


Tagovi: GRADONACELNIK POLA MANDATA ZADUZENOST

NEDAVNO OBJAVLJENO