MARIO RAJN ISTUPIO IZ STRANKE

Gradonačelnik je u HSS-u izdržao samo 10 mjeseci

Objavljeno, 16. prosinca 2020. Vijesti
# Foto: HSS / Mario Rajn na sjednici Glavnog odbora HSS-a
AUTOR
Redakcijski tekst

Križevački gradonačelnik Mario Rajn izlazi ih HSS-a. U stranku je bio ušao uoči parlamentarnih izbora te se kao šesti na listi nadao ulasku u Sabor. No, nije uspio.

U srijedu je poslao priopćenje u kojem govori o razlozima iznenadnog izlaska, i to samo deset mjeseci nakon što se učlanio u HSS.

Rajn je nakon neuspjeha koalicije SDP-a i HSS-a na parlamentarnim izborima otvoreno pozivao čelnika stranke Krešu Beljaka da odstupi.

“Sada, nakon deset mjeseci, mogu potvrditi da kroz stranku čiji sam član bio tijekom proteklog razdoblja nije moguće djelovati učinkovito i temeljem postavljenih programskih smjernica.

Nažalost, sve stranke, a pogotovo HSS, imaju previše unutarnjih problema i krivo postavljene prioritete. Tome je pak lako posvjedočiti i u našoj sredini, gdje HSS-ov vijećnik ili ne dolazi na sjednice Gradskog vijeća ili pak glasuje protiv točaka koje su formalno predložene iz njegove stranke, što je potpuno apsurdna situacija.

Unutarstranačka nadmudrivanja i politička kaljuža nisu moj način rada.

Suludo bi bilo i nadalje trošiti energiju na stranačke aktivnosti u vremenima kad smo usred ozbiljnog razdoblja pandemije i sve prisutnije ekonomske krize gdje građani očekuju staloženo i razborito upravljanje.

Stoga svoju gradonačelničku dužnost nastavljam obnašati kao nezavisni kandidat, kao što sam to bio i u trenutku kada sam se kandidirao za ovu časnu funkciju prije nepune četiri godine”, napisao je, među ostalim, Rajn.

Rajn je bio u latentnom sukobu s čelnikom križevačkog HSS-a i gradskim vijećnikom Marijanom Vukovićem, što se može iščitati i iz njegova današnjeg priopćenja.


Tagovi: HSS KRIžEVCI MARIO RAJN

NEDAVNO OBJAVLJENO