Gradonačelnik: Bez mjesta u vrtiću ostalo 49 djece, ali imamo rješenje

Objavljeno, 05. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Sjednica Gradskog vijeća Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Ovog trena ukupno 49 djece nije dobilo mjesto u gradskom dječjem vrtiću u Koprivnici, ali problem će biti riješen do jeseni.

Otkrio je to u ponedjeljak gradonačelnik Mišel Jakšić (SDP) na sjednici Gradskog vijeća Koprivnice potaknut pitanjem vijećnika Mladena Fajdetića (HDZ) koji je rekao kako je, prema njegovim, informacijama, neupisano 80-ak mališana.

Fajdetić je zbog toga predložio da Grad izdvoji dodatna sredstva za obrte za čuvanje djece, odnosno dadilje, kako bi se riješio taj problem na zadovoljstvo svih roditelja neupisane djece.

Gradonačelnik je odgovorio kako je 49 djece trenutačno neupisano od onih koja su se prijavila u Dječji vrtić Tratinčicu.

Dva nova vrtića

“No, postoje privatne inicijative i neka nova rješenja u sustavu Grada te će, uvjeren sam, taj problem do iduće pedagoške godine biti riješen. Time će Koprivnica biti jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji najesen neće imati problem neupisane djece”, rekao je Mišel Jakšić.

Podsjetio je i da je Grad u hrvatskome vrhu po izdvajanjima za obrte za čuvanje djece, odnosno dadilje. Zaključuje kako su u pripremi projekti za dva nova dječja vrtića, onaj u Herešinu i na Bajeru, koji će na duži rok riješiti problem upisa.

“Lovimo rokove da se dječji vrtić u Herešinu otvorio do jeseni iduće godine, a onaj na Bajeru, koji je veći i zahtjevniji, tijekom proljeća ili početka ljeta 2025. godine”, ističe čelni čovjek Koprivnice.

Potaknut Fajdetićevim drugim pitanjem, Jakšić je otkrio i kako se radi na tome da najesen, u idućoj školskoj godini, veći dio Osnovne škole Antuna Nemčića Gostovinskog uvede jednosmjensku nastavu i produženi boravak.


Tagovi: DJEčJI VRTIć GRADSKO VIJEćE MIšEL JAKšIć MJESTO U VRTIćU MLADEN FAJDETIć

NEDAVNO OBJAVLJENO