PROMET ĆE BITI ZATVOREN

Gradi se veliki rotor i obnavlja nadvožnjak na Podravskoj magistrali

Objavljeno, 16. veljače 2020. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević / Podravska magistrala u južnom dijelu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Hrvatske ceste izgradit će ove godine rotor na križanju DC-41 i DC-2 na južnom ulazu u Koprivnici kod cestovnog nadvožnjaka iznad željezničke pruge.

Nadvožnjak najkasnije početkom rujna ide u temeljitu obnovu i bit će otprilike tri mjeseca zatvoren za sav promet. To znači da će promet u tim mjesecima biti gušći dijelovima šireg središta grada i prigradskog naselja Starigrad.

Novi rotor značajno će ubrzati promet tim dijelom Podravske magistrale prema Osijeku koja prolazi kroz južni dio Koprivnice, ali i državnom cestom D-41 prema Mađarskoj.

Ovih je dana kao najpovoljniji projektant rotora izabrana varaždinska tvrtka Labos koja će taj posao obaviti za 246.000 kuna. Grad će osigurati projekte i riješiti sve imovinsko-pravne odnose u zoni zahvata, a Hrvatske ceste izgradit će rotor.

Križanje Radićeve i Sabolićeve / Foto: Google street view

Grad će vlastitim novcem izgraditi rotor na frekventnom križanju Ulice braće Radić, Sabolićeve i Starog Brežanca. Radićevom se prometuje od središta grada i bolnice do Podravske magistrale, Sabolićeva vodi prema Gradskim bazenima, a Stari Brežanec prema HAK-u i Komunalcu.

Istodobno se izrađuju i projekti za pješačke pothodnike ispod Podravske magistrale i željezničke pruge prema Osijeku koji će poboljšati prometnu i opću sigurnost građana prigradskih naselja Starigrad i Draganovec.

No, nije poznato tko će financirati podvožnjake s obzirom da su oni u mjerodavnosti Hrvatskih cesta i Hrvatskih željeznica, a niti kad bi radovi trebali početi nakon što Grad izradi sve potrebne projekte.


Tagovi: NADVOZNJAK PODRAVSKA MAGISTRALA ROTOR

NEDAVNO OBJAVLJENO