Gradi se nova pješačko-biciklistička staza s više od stotinu stabala

Objavljeno, 21. rujna 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Podravska magistrala u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradske vlasti obavile su i posljednje pripreme za izgradnju pješačko-biciklističke staze između dva naselja.

Staza će povezivati koprivnička prigradska naselja Starigrad i Štaglinec. Stajat će oko pola mlijuna eura, od čega 350.000 eura osigurava Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.

Staza je dužine oko 1,8 kilometara i širine 3 metra. Uz nju će biti posađeno i više od stotinu stabala.

Zbog toga je nužno za dvije katastarske čestice koje su dijelovi Ulice krči skinuti status javnog dobra i prenijeti u vlasništvo Grada kako bi se formirala jedinstvena građevinska čestica za izgradnju pješačko-biciklističke stazu između naselja Starigrad i Štaglinec ukupne dužine oko 1800 metara.

U Gradskoj upravi tumače kako je riječ o zasebnoj pješačko-biciklističkoj staza odvojenoj od državne ceste D2, odnosno Podravske magistrale. Formiranje jedinstvene građevinske čestice predviđeno je građevinskom dozvolom koja je nakon ispravka postala pravomoćna i izvršna u svibnju ove godine.

Ulica krči, put površine 24 kvadrata, i Ulica krči, put površine 35 kvadrata, postat će javno dobro u neotuđivom vlasništvu Koprivnice, ali ovaj put kao sastavni dio pješačko-biciklističke staze na kojoj nije dopušten promet motornih vozila.

Uskoro se očekuje raspisivanje javnog natječaja za izgradnju pješačko-biciklističke staze između Starigrada i Štaglinca. Staza će značajno povećati sigurnost prometa tim dijelom Podravske magistrale na kojem pješaci i biciklisti često stradavaju.


Tagovi: šTAGLINEC STARIGRAD STAZA

NEDAVNO OBJAVLJENO