RADOVI U ZAMAHU

Gradi se dnevna bolnica s čak pet novih odjela i obnavlja odjel pedijatrije

Objavljeno, 08. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Koprivničko-kirževačka županija
AUTOR
Redakcijski tekst

Gotovo 50 milijuna kuna uložit će se u rekonstrukciju i izgradnju dnevne bolnice i jednodnevne kirurgije Opće bolnice u Koprivnici te energetsku obnovu zgrade Zavoda za hitnu medicinu.

Radove je u ponedjeljak obišao župan Darko Koren sa suradnicima, a o dinamici investicije izvijestili su ga ravnatelji bolnice Mato Devčić i Zavoda Mirjana Hanžeković.

“Ovo je godina investicija u zdravstvo, a činjenica je da smo napravili veliki iskorak projektima od gotovo 50 milijuna kuna, unatoč globalnim problemima u zdravstvu”, kazao je župan Koren.

Radovi se odvijaju na ukupnoj površini većoj od 4000 četvornih metara, od čega se 1600 kvadrata odnosi na novu zgradu dnevne bolnice u kojoj će biti smješteno pet medicinskih odjela: fizikalna medicina, psihijatrija, neurologija, anesteziologija i palijativna skrb.

“Rekonstruiramo i dio prostora u zgradi bolnice, prije svega odjel pedijatrije, a radovi bi trebali biti dovršeni do kraja studenoga. Potpuna aktivacija svih prostora očekuje se s početkom veljače iduće godine” dodao je dr. Mato Devčić.


Tagovi: BOLNICA RADOVI

NEDAVNO OBJAVLJENO