SUĐENJE PREKINUTO NA GODINU DANA

Građevinska firma tužila našeg nogometnog izbornika zbog 600.000 eura štete

Objavljeno, 04. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Zbog odlaska Igora Štimca u Indiju, gdje je upravo postao izbornik nacionalne nogometne reprezentacije, prekinuto mu je suđenje u povodu tužbe koju je protiv njega podnijela varaždinska tvrtka Zagorje tehnobeton.

Građevinska tvrtka tužila je Štimca zbog poznate afere s gradnjom centra Kika u Splitu i tvrdi kako je prevarena za najmanje 600.000 eura. Tehnobeton je, naime, od Štimca i partnera u listopadu 2010. godine za 3,6 milijuna eura preuzeo tvrtku Kion misleći da ona ima riješene sve preduvjete za gradnju velikog shopping centra.

U varaždinskoj tvrtki tvrde kako se poslije ispostavilo da nije otkupljeno svo potrebno zemljište, niti je izgrađena pristupna cesta do budućeg centra u sjevernom dijelu Splita, na Bilicama.

Igor Štimac otišao je za izbornika u Indiju / Foto: HNS

“Određuje se zastoj postupka u ovoj pravnoj stvari na rok od godinu dana. Protekom navedenog roka sud će nastaviti postupak po službenoj dužnosti. S obzirom na suglasni prijedlog stranaka da se odredi zastoj predmetnog parničnog postupka na vrijeme od jedne godine, odlučeno je kao u izreci”, naveli su u Općinskom sudu u Varaždinu.

Iz Tehnobetona kažu kako su oni od Štimca i partnera preuzeli vlasničke udjele u projektu gradnje centra Kika jer su ih oni uvjeravali da njihovo poduzeće Kion ima dovoljno zemljišta za gradnju. Kasnije se, kažu, ispostavilo, da to nije bila istina, pa se projekt ne može realizirati.

Štimac je opovrgnuo njihove optužbe tvrdeći kako je Zagorje Tehnobeton upalo u velike poslovne teškoće pa se sad žele vaditi na njemu. Teško da su bili toliko naivni pa nisu znali što kupuju, zaključio je bivši hrvatski nogometni izbornik.

Suđenje će se, dakle, nastaviti nakon što se Igor Štimac vrati iz Indije.


Tagovi: IGOR šTIMAC TUZBA ZAGORJE TEHNOBETON

NEDAVNO OBJAVLJENO