Grade se novi vrtići u Koprivnici: primit će 330 mališana

Objavljeno, 17. lipnja 2024. Vijesti
# Foto: GRAD / Gradonačelnik Mišel Jakšić i dogradonačelnica Ksenija Ostriž na gradilištu novog vrtića u Herešinu
AUTOR
Robert Mihaljević

Gradski čelnici obišli su u ponedjeljak gradilište novog dječjeg vrtića u Koprivnici koji bi trebao biti otvoren početkom rujna.

Novi dječji vrtić u prigradskom naselju Herešinu primit će oko 50 novih mališana. Gradonačelnik Mišel Jakšić kaže kako je plan da vrtić bude spreman za početak nove pedagoške godine.

Dječji vrtić gradi građevinska tvrtka Koming u vlasništvu Komunalca čija je ponuda od 1,4 milijuna eura s pdv-om iazbrana kao najbolja. Imat će 405 četvornih metara i moći će primiti točno 52 djece. To je maksimalni kapacitet.

U njemu će biti prostorije za smještaj tri odgojne skupine, sve potrebne prateće prostorije te uređen vanjski prostor s opremljenim igralištem za djecu.

Gradi se uz potporu Nacionalnog plana oporavka i otpornosti iz kojeg je Grad dobio bespovratnih 3,22 milijuna eura za izgradnju dvaju dječjih vrtića: na gradskom području Bajeru i prigradskom naselju Herešinu.

Na dvije etaže

Za Bajer osigurano je sufinanciranje investicije u iznosu 2,68 milijuna eura te 0,52 milijuna eura za Herešin. Oba vrtića će osigurati dodatnih 332 mjesta za djecu jasličkog, vrtićkog te predškolskog uzrasta.

Za novi dječji vrtić Bajer odabrana je ponuda križevačkog Radnika u iznosu od 6 milijuna eura s pdv-om. Za vrtić u Herešinu prošla je ponuda Kominga u iznosu od 1,4 milijuna eura.

Novi dječji vrtić u Herešinu
Ovako će izgledati vrtić u Herešinu / Foto: Grad Koprivnica

Vrtić u Bajeru, kažu u Gradskoj upravi trebao bi se početi graditi idući mjesec, dakle u srpnju, a vrata prvim mališanima otvorit će u proljeće iduće godine. To proizlazi iz ugovora kojeg je Grad kao investitor potpisao s izvoditeljem radova, križevačkim Radnikom, u siječnju.

Dječji vrtić Bajer će na dvije etaže osigurati smještaj za 14 odgojnih skupina na 2205 četvornih metara. Za ukupno 280 djece izgradit će se sve potrebne prostorije i igralište na 4590 kvadratnih metara.

U četiri dječja vrtića u Koprivnici predškolskim odgojem i obrazovanjem obuhvaćeno je više od 1000 djece jasličke, vrtićke i predškolske dobi. U 13 obrta za čuvanje djece koji djeluju na području grada ima oko 120 mališana


Tagovi: BAJER DJEčJI VRTIć HEREšIN KOPRIVNICA MIšEL JAKšIć NOVI VRTIćI

NEDAVNO OBJAVLJENO