U OVOJ TVRTKI ŽELITE RADITI

Grade peti pogon, zaposlenost povećali 50%, radnicima izdašne nagrade

Objavljeno, 26. studenoga 2020. Financijer
# Foto: Grad Koprivnica / Gradonačelnik Mišel Jakšić u posjetu tvornici podložaka za jaja Hartmann; u sredini je danski veleposlanik Christian Thorning, a desno direktor Hartmanna Dario Šumiga
AUTOR
Redakcijski tekst

Kompanija Hartmann sa sjedištem u Koprivnici pokrenula je novi investicijski ciklus vrijedan oko 40 milijuna kuna.

Riječ je je o svjetski poznatoj tvrtki za proizvodnju podložaka za jaja od papirne mase koja je u vlasništvu istoimene danske multinacionalke i europskog lidera u toj ambalaži.

Hartmann, naime, ovih dana u svojoj tvornici u Koprivnici postavlja petu proizvodnu liniju, otkriva direktor Dario Šumiga za Glas Podravine.

Unatoč krizi, tvrtka ima više posla nego ikad. Šumiga to tumači povećanom potražnjom za jeftinom i iznimno vrijednom namirnicom – jajima. Manje se u krizi jedu meso i riba, a više jaja.

Ove godine njihovi pogoni u Koprivnici zato rade u četiri smjene, ali svejedno ne mogu pokriti sve zahtjeve tržišta. Neke su kupce zato morali odbiti.

Hartmann je početkom 2018. godine imao oko 200 zaposlenih. Nakon što se početkom iduće instalira i pusti u pogon nova, peta proizvodna linija, u tvrtki će raditi gotovo 300 zaposlenih.

U samo dvije godine, dakle, tvornica je broj zaposlenih povećala za čak 50 posto. Plaće su također rasle i danas prosječna primanja zaposlenih iznose ooo 6500 kuna mjesečno.

Radnici su u ožujku dobili stimulaciju od 3000 kuna i uskrsnicu od 500 kuna. Regres za godišnji iznosio je 1200 kuna, a u listopadu je isplaćena i nagrada za dobre poslovne rezultate u iznosu od 1500 kuna.

No, ni to nije sve. Šumiga ga Glas otkriva kako radnike očekuju božićnice od 1400 kuna te drugi dio nagrade u iznosu od 1500 ili 1000 kuna.

Ukupno će, dakle, radnici koprivničkog Hartmanna, osim plaća ove godine dobiti još najmanje 8600 kuna.


Tagovi: DARIO šUMIGA HARTMANN JAJA RADNICI

NEDAVNO OBJAVLJENO