Građanima stigli računi za srpanj: cijena osjetno viša nego dosad

Objavljeno, 24. srpnja 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Novi računi za vodu u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Na adrese kućanstava u petak su stigli novi, osjetno viši računi za potrošnju vode i odvodnju.

Kako je poduzeće Koprivničke vode ranije najavilo, od srpnja poskupljuje cijena vode za građane. Prema akontacijskim uplatnicama za četveročlanu obitelj, voda će od srpnja mjesečno stajati oko 309 kuna, što je 20 posto više nego u lipnju kad je taj račun iznosio oko 258 kuna

U koprivničkoj tvrtki tumače kako tvrtka, osim megaprojekta aglomeracije, ulazi u niz investicija, a cijene materijala rastu gotovo na dnevnoj razini. Situacija je gotovo identična i s energentima, pa su prisiljeni na taj nepopularan potez.

Cijena vode u Koprivnici viša za 20 posto, računi stigli
Voda u Koprivnici skuplja za 20 posto / Foto: Danica.hr

No, gospodarstvu je smanjena naknada za razvoj jer je ona sad uvedena i kućanstvima koja za njih iznosi dvije kune po metru kubičnom. Ta je naknada bila ukinuta kućanstvima još 2015. godine, ali Vijeće za vodne usluge ne dopušta da određene kategorije potrošača to ne plaćaju.

Poduzeće Koprivničke vode ostvarilo je prošle godine poslovne prihode od 37,8 milijuna kuna, što je 2,3 posto više nego predlani. Neto dobit bila je simbolična i iznosila je oko 28.000 kuna.

Istodobno, tijekom prošle godine prodano je ukupno 2,47 milijuna prostornih metara vode, što je manje za 2,4 posto nego tijekom pretprošle godine.


Tagovi: CIJENA VODE KC VODE RAčUNI

NEDAVNO OBJAVLJENO