Građani u šoku: dobili obavijest da plin poskupljuje za 1100 posto!

Objavljeno, 04. kolovoza 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Plinska tvrtka na sjeveru Hrvatske ovih je dana doslovce šokirala građane kojima su, uz račune za plin, poslali i obavijest o novoj cijeni od 1. listopada.

Riječ je o opskrbljviaču Ivkom-Plin na području grada Ivanca koji je obavijestio potrošače da bi od 1. listopada cijena plina mogla skočiti za nevjerojatnih 1100 posto, otkriva net.hr.

Sadašnja cijena s Vladinom subvencijom iznosi otprilike 1,25 kuna po prostornom metru plina. Nova cijena mogla bi biti oko 15 kuna!

“Zbog novonastale situacije vjerojatno Vam nećemo biti u mogućnosti ponuditi cijenu nižu od cijene plina u javnoj usluzi te Vas obavještavamo da bi naša cijena od 1.10. prema sadašnjim cijenama na tržištu, mogla iznositi čak oko 15 kn/m3 sa uključenom subvencijom Vlade RH”, stoji u obavijesti Ivkom-Plina..

“Na našem distributivnom području opskrbljivač u vezi javne usluge je Gradska plinara Zagreb s cjenikom koji je javno objavljen na internetskim stranicama”, kazali su.

Okvirna cijena Gradske plinare Zagreb do 31. ožujka iduće godine iznosila bi 3,3 kune po metru kubnom s uključenom subvencijom Vlade RH. Dakle, “samo” 164 posto više nego što danas plaćaju građani Ivanca, zaključuje net.hr.


Tagovi: CIJENA IVANEC PLIN

NEDAVNO OBJAVLJENO