KAŽU DA JOŠ NIJE VRIJEME

Grad ukinuo odluku o obveznoj kastraciji pasa i mačaka

Objavljeno, 13. prosinca 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

 Od 1. siječnja na snagu je trebala stupiti odluka o obveznoj trajnoj sterilizaciji pasa i mačaka na području Koprivnice.

No, Gradsko vijeće na prošloj je sjednici izmijenilo odluku o držanju kućnih ljubimaca te je tu odredbu u cijelosti izbacilo iz spomenute odluke. Steriliziranje pasa i mačaka, dakle, u Koprivnici neće biti obvezno.

“Praćenjem primjene odluke unatrag dvije godine te praćenjem mišljenja i stavove građana, procijenjeno je da još nema uvjeta za uvođenje obvezne trajne sterilizacije pasa i mačaka na području Koprivnice.

S druge strane, Grad Koprivnica podržava sterilizaciju, odnosno kastraciju pasa i mačaka kao jednu od mjera kojom se kontrolira razmnožavanje pasa i mačaka kućnih ljubimaca.

S obzirom na to, Grad će iduće godine osigurati iznos od 150.000 kuna za subvencioniranje sterilizacija, odnosno kastracija pasa i mačaka za vlasnike koji to žele”, objasnili su u gradskoj upravi.

To je jedina izmjena odluke o kućnim ljubimcima, a sve druge ostaju na snazi. Kao podsjetnik valja još jednom navesti kako se kaznom do 2000 kuna može kazniti vlasnik za sljedeće:

  • ako psa ne izvodi svakodnevno iz stana u šetnju
  • ako pas stalno laje i uznemirava susjede
  • ako ga se izvodi na dječja i sportska igrališta te vrtiće
  • ako se ne počisti pseći drek s javne površine.


Tagovi: KASTRACIJA KUćNI LJUBIMCI MAčKE PSI STERILIZACIJA

NEDAVNO OBJAVLJENO