SVAKOME 200 KUNA

Grad u ponedjeljak počeo s podjelom uskrsnica umirovljenicima

Objavljeno, 04. travnja 2022. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Podjela uskrsnice umirovljenicima
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad Koprivnica u ponedjeljak je počeo s podjelom „uskrsnica“ za umirovljenike i osobe s invaliditetom čija mirovina (tuzemna i inozemna) za veljaču s dodacima ne prelazi iznos od 2000 kuna.

Podjeli je prisustvovao i gradonačelnik Mišel Jakšić.

„Važno je za naglasiti da smo već na prvoj sjednici Gradskog vijeća u ovoj godini dizali socijalna prava za 20 posto. Pratimo što se događa na državnoj razini i mogu reći da ćemo kao Grad ponovno biti spremni intervenirati i pomoći najpotrebitijima“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

Naglasio je da je Koprivnica i dalje jedan od rijetkih hrvatskih gradova koji svojim umirovljenicima osigurava „uskrsnicu“ i „božićnicu“. U gradskom proračunu ukupno je osigurano 225.000 kuna za „uskrsnice“ u iznosu od 200 kuna.

Svoje „uskrsnice“ umirovljenici modu podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za veljaču 2022. godine prema rasporedu koji će trajati do petka, 8. travnja, u dvorani Doma mladih, Ulica Hrvatske državnosti 10.

Umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići “uskrsnicu” prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti Grada Koprivnice, Zrinski trg 1, prizemlje, soba br. 2.

Moći će to učiniti u razdoblju od 11. do 15. travnja, svakim radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec veljaču 2022. godine.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: UMIROVLJENICI USKRSNICE

NEDAVNO OBJAVLJENO