Grad raspisao natječaj za postavljanje 23 kioska, čak šest ih je u centru

Objavljeno, 11. lipnja 2023. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / Kiosk Tiska na Zrinskom trgu u središtu Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad je raspisao natječaj za postavljanje čak 23 kioska na području Koprivnice, a uglavnom je riječ o kioscima za prodaju tiska.

Natječaj je raspisan jer postojećim korisnicima istječu ugovori, ali ima i novih lokacija koje su predviđene za istu namjenu. Početne cijene kreću se od 135 do 530 eura, a kiosci se daju na korištenje na rok od pet godina. Njaviša ponuda ujedno će biti i najpovoljnija.

No, to nije sav prihod koji će Koprivnica namaknuti od kioska jer se za njih plaća i porez na korištenje javne površine, ovisno o gradskoj zoni u kojoj su smješteni.

Najveći interes, nema nikakve sumnje, bit će za kioske u središtu Koprivnice. Predviđeno je šest lokacija u užem središtu: na Florijanskom trgu kod Pošte, Zrinskom trgu kod parka, u Nemčićevoj ulici u parku, na Zrinskom trgu kod tržnice, Trgu bana Jelačića i Trgu mladosti.

Natječaj je raspisan i za kiosk za prodaju pečenih plodova (kestena) na početku Svilarske ulice u samome središtu grada, a početna cijena je 400 eura.

U Starčevićevoj ulici, prema Podravki, predviđeno je i postavljanje kioska za prodaju voća i povrća, a u Meštrovićevoj za prodaju cvijeća i svijeća.

“Natječaj se provodi u krugovima, do dodjele svih lokacija. Ponude za prvi krug natječaja se primaju do 27. lipnja u 12 sati kad će biti javno otvaranje ponuda”, kažu u Gradu.


Tagovi: CENTAR KIOSK KOPRIVNICA NATJEčAJ

NEDAVNO OBJAVLJENO