Grad popustio: odgojiteljice u vrtiću dobit će 700 eura veću plaću!

Objavljeno, 31. svibnja 2024. Vijesti
# Foto: DJEČJI VRTIĆ KRIŽEVCI / ILUSTRACIJA
AUTOR
Robert Mihaljević

Grad Križevci povećat će plaće zaposlenicima u Dječjem vrtiću Križevci u skladu s novonastalim tržišnim i inflatornim prilikama.

Poručili su to križevačke vlasti u ponedjeljak nakon što je postalo prilično izvjesno da će svi zaposlenici gradskog vrtića u štrajk jer Grad nije želio povećati plaće sukladno službenim tumačenjima o novim koeficijentima u predškolskom odgoju.

“Bit će potrebno osigurati dodatnih 470.000 eura godišnje iz gradskog proračuna, odnosno pola tog iznosa do kraja godine za što je bilo potrebno pripremiti rebalans proračuna za sljedeće Gradsko vijeće”, tumače u Gradu.

To je, u svakom slučaju, velika pobjeda zaposlenika dječjeg vrtića i Republičkog sindikata radnika koji od početka tvrdi da minimalni koeficijenti za plaće moraju biti mnogo veći od onih koje predlaže Grad. Štrajka, dakle, ipak neće biti.

Prema našem izračunu, odgojiteljice s višom školskom spremom po novome će imati bruto plaću od 1900 eura. Dosad su imale 1165 eura, što znači da će im plaće skočiti za više od 700 eura.

Grad je pak predlagao povišicu od tek 100-tinjak eura, ali sindikat i zaposlenici Dječjeg vrtića Križevci na to nisu pristali. Na koncu su križevačke vlasti morale udovoljiti njihovim zahtjevima.

S istim zahtjevima, po svemu sudeći, bit će suočeni i brojni drugi gradovi koji imaju dječje vrtiće. Prema službenom tumačenju Ministarstva obrazovanja, osnovica i koeficijent za izračun plaće u vrtićima ne mogu biti niži od onih u osnovnim školama.


Tagovi: DJEčJI VRTIć KRIžEVCI ODGOJITELJI PLAćE VRTIć

NEDAVNO OBJAVLJENO