SASTANAK S RODITELJIMA

Grad podijelio osnovnu školu, dio učenika i nastavnika seli u novu zgradu

Objavljeno, 22. ožujka 2022. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ARHIV / Gradonačelnik s prvašićima prvog dana škole
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradsko vijeće Koprivnice donijelo je odluku o podjeli Osnovne škole Đuro Ester, i to osnivanjem nove škole na Podolicama koja se naveliko gradi i trebala bi biti dovršena do rujna.

Time bi se najesen trebala uvesti jednosmjenska nastava u OŠ Đuro Ester u kojoj će se u međuvremenu stara sportska dvorana u školi rekonstruirati u dvije nove učionice. Za to će Grad izdvojiti oko 325.000 kuna s pdv-om.

Nova osnovna škola zasad će se zvati Podolice, a privremena ravnateljica bit će pravnica Ida Bakrač. Ovaj tjedan održat će se sastanci s roditeljima čija djeca pohađaju OŠ Đuro Ester. Dio njih, ali i nastavnog osoblja od rujna će ići u novu školu na Podolicama.

“Moramo imenovati privremenog ravnatelja, a za tu poziciju predložena je Ida Bakrač, pravnica gradskih službi koja ima podršku ravnateljice Sanje Prelogović i upravnog odjela za društvene djelatnosti.

Pred nama je i dioba OŠ Đuro Ester, odnosno nastavnika i učenika, proces je uz pomoć ravnateljice pokrenut te sad počinju roditeljski sastanci. Sigurno će biti nezadovoljstva, ali ako želimo iskorake, škole moramo dijeliti i graditi nove”, naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić na sjednici Gradskog vijeća.

Već je poznata podjela po ulicama, pa se zna koja će djeca pohađati novu školu na Podolicama, a koja će ostati u sadašnjoj, OŠ Đuro Ester. No, gradska uprava zasad s time nije izašla u javnost, želi najprije o svemu obavijestiti roditelje.


Tagovi: đURO ESTER GRADSKO VIJEćE NOVA šKOLA PODJELA PODOLICE šKOLA

NEDAVNO OBJAVLJENO