BAGERI STIŽU U SREDIŠTE KOPRIVNICE

Grad objavio kad kreće obnova središnjih trgova i koliko će trajati radovi

Objavljeno, 12. siječnja 2021. Vijesti
# Foto: NFO / Idejno rješenje budućeg izgleda središta Koprivnice
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica je objavila kad kreće u veliki projekt rekonstrukcije središnjih gradskih trgova, Zrinskog i Trga bana Jelačića.

Prema planu javne nabave, investicija je teška deset milijuna kuna s pdv-om, a trebala bi se financirati kreditnim zaduženjem.

Grad će se ove godine zadužiti za 62 milijuna kuna. Riječ je o kreditu OTP banke na 15 godina uz kamatu od samo 1,23 posto i bez naknade za obradu. Kreditom koji je odobrilo Gradsko vijeće financirat će se izgradnja nove osnovne škole Podolice i obnova trgova.

Gradonačelnik Mišel Jakšić ranije je naglasio kako su nova škola, sportska dvorana OŠ Đuro Ester i početak obnove glavnog trga ključni projekti u ovoj godini.

Gradske vlasti objavile su ovih dana kako će u svibnju raspisati javni natječaj za rekonstrukciju središnjih trgova prema modificiranom projektu koji je izradila zagrebačka projektna kuća NFO, pobjednik natječaja.

Planirano trajanje ugovora je osam mjeseci od potpisivanja s najpovoljnijim izvoditeljem radova. Radovi bi, dakle mogli početi tijekom ljeta, a trgovi bi novo ruho dobili do proljeća iduće godine.


Tagovi: GRAD JAVNA NABAVA OBNOVA TRGA ZRINSKI TRG

NEDAVNO OBJAVLJENO