OSIGURANO 657.000 KUNA

Grad nabavlja radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za osnovnoškolce

Objavljeno, 12. srpnja 2019. Vijesti
# Foto: Robert Mihaljević (odluku su podržali i vijećnici oporbe)
AUTOR
Redakcijski tekst

Gradsko vijeće Koprivnice jednoglasno je donijelo odluku o financiranju nabave radnih bilježnica za obvezne i izborne predmete za učenike svih osnovnih škola na području grada.

Ukupan iznos je 657.000 tisuća kuna i osiguran je u ovogodišnjem gradskom proračunu. Prvotno je bilo planirano 391.000 kuna za subvencioniranje nabave udžbenika. Kako je taj teret od jeseni odlukom Vlade preuzela država, Grad je rebalansom proračuna dodao na tu stavku još 266.000 kuna kako bi se pokrili svi izdaci spomenute nabave.

Osim toga, sve učenike će na jesen, prvog dana nastave, na školskim klupama dočekati i besplatne obične bilježnice koje su osigurali Grad i brojni sponzori.

Na sjednici Gradskog vijeća u četvrtak naglašeno je kako pravo na financiranje troškova nabave radnih bilježnica mogu ostvariti i učenici osnovnih škola kojima Grad nije osnivač, ali ako imaju prijavljeno prebivalište na području Koprivnice u trajanju od najmanje šest mjeseci.

U njihovu slučaju ne smije biti ni dvostrukog financiranja troškova nabave radnih bilježnica iz proračuna drugih lokalnih jedinica.


Tagovi: RADNE BILJEžNICE UčENICI

NEDAVNO OBJAVLJENO