Grad liječnicima ponudio 100.000 kn pa konačno dobio ginekologinju

Objavljeno, 29. prosinca 2022. Zdravlje
# Foto: GRAD KRIŽEVCI / Mario Rajn i dr. Dunja Vrtiprah Buhinjak
AUTOR
Redakcijski tekst

Križevci su dobili ginekologinju zahvaljujući potporama koje su donijele gradske vlasti. Riječ je o godišnjoj poticajnoj naknadi od 100.000 kuna za ginekologe i pedijatre koji dođu raditi u taj grad.

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn potpisao je ovaj tjedan ugovor o dodjeli poticajne naknade s doktoricom medicine, specijalisticom ginekologije i opstetricije Dunjom Vrtiprah Buhinjak koja se javila na gradski javni poziv.

Grad je početkom prosinca objavio javni poziv za naknadu u neto iznosu od 100 tisuća kuna za doktore medicine, specijaliste pedijatrije i specijaliste ginekologije i opstetricije zaposlene na neodređeno, puno radno vrijeme u specijalističkim ordinacijama u Križevcima.

Poticajna naknada određuje se u neto iznosu od po 100.000 kuna godišnje (13.272,28 eura) za svakog doktora medicine specijalista, za svaku kalendarsku godinu. Dr. Dunja Vrtiprah Buhinjak zaposlena je na neodređeno u Specijalističkoj ordinaciji za zdravstvenu zaštitu žena u Križevcima.

Mario Rajn, Dunja Vrtiprah Buhnjak i Mirjana Hanžeković / Foto: Grad Križevci

„Hvala vam što ste prepoznali značaj ovog javnog poziva i odlučili se na rad u Križevcima, na zadovoljstvo svih naših sugrađanki. Nadam se da ćemo uskoro na ovaj način pronaći stalnog doktora specijalista pedijatra”, rekao je gradonačelnik Rajn.

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i ravnateljica Doma zdravlja Koprivničko-križevačke županije Mirjana Hanžeković i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel.

Križevci godinama nemaju primjerenu zdravstvenu skrb zbog nedostatka ginekologa i pedijatara, pa često moraju odlaziti u Koprivnicu. Pedijatra nemaju otkako je jedini prije četiri godine otišao u mirovinu, a slična je situacija i s ginekologom.

Pacijentima zbog toga uglavnom uskaču specijalisti iz Koprivnice. Premda je taj križevački problem izravno u mjerodavnosti države, odnosno ministarstva, i Županije koja je osnivač doma zdravlja, on se nije riješio sve dok se u to nisu uključile gradske vlasti u Križevcima potporom od 100.000 kuna godišnje.


Tagovi: DUNJA VRTIPRAH GINEKOLOG KRIZEVCI MARIO RAJN PEDIJATAR

NEDAVNO OBJAVLJENO