RASPISAN JAVNI NATJEČAJ

Grad kupuje namještaj za novu osnovu školu vrijedan čak 4 milijuna kuna

Objavljeno, 15. siječnja 2022. Vijesti
# Foto: FORMA BIRO / Ovako će izgledati nova osnovna škola na Podolicama
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad je raspisao javni natječaj za nabavu školskog namještaja i opreme za novu osnovnu školu u Koprivnici. Troškove bi trebalo pokriti Ministarstvo obrazovanja.

Prema troškovniku, procijenjena vrijednost nabave je blizu četiri milijuna kuna s pdv-om, od čega oko 3,5 milijuna kuna otpada na opremanje učionica, kabineta i ostalih prostorija.

Ukupno će se nabaviti više od 800 stolaca, oko 500 stolova, čak 573 garderobna ormarića za učenike nižih i viših razreda, 40-ak šarenih taburea za hodnike, 50 jastučića za sjedenje na tribinama, 34 vanjske klupe te drugi namještaj i oprema.

Škola će imati osam učionica za razrednu nastavu i 11 različitih kabineta: po dva za hrvatski i informatiku te po jedan za likovni i glazbeni, strane jezike, matematiku, kemiju i fiziku, povijest i zemljopis, biologiju te, na koncu, tehnički odgoj.

Radovi na zgradi osnovne škole na Podolicama / Foto: Grad Koprivnica

Dugoočekivana nova osnovna škola na Podolicama poprima svoje završne obrise. Vrijednost investicije je oko 51 milijun kuna s pdv-om. Škola se naveliko gradi na potpuno komunalno opremljenoj parceli površine oko 20.000 četvornih metara, a bit će prilagođena i učenicima s teškoćama u razvoju.

Škola je namijenjena za provedbu jednosmjenske nastave s kapacitetom 16 razrednih odjela: osam nižih razredne i osam viših predmetne nastave. Maksimalan broj učenika koji će škola moći primiti je 448. Projekt uključuje i izgradnju jednodijelne sportske dvorane s pripadajućim vanjskim terenima.

Osnovna škola Podolice trebala bi biti dovršena do početka nove školske godine u rujnu.


Tagovi: DVORANA GRAD NAMJEšTAJ PODOLICE šKOLA UčIONICE

NEDAVNO OBJAVLJENO