UČENICI SE VRAĆAJU U ŠKOLSKE KLUPE

Grad i partneri predstavili projekt ‘Veselo u školu’ vrijedan milijun kuna

Objavljeno, 02. rujna 2021. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Svi prvašići će dobiti i majice
AUTOR
Redakcijski tekst

U četvrtak je u Koprivnici predstavljen 15. po redu projekt  „Veselo u školu“. Grad Koprivnica i partneri najavili su aktualnosti vezane uz početak nove školske godine.

I ove godine osigurane su besplatne bilježnice za sve koprivničke osnovnoškolce, besplatne radne bilježnice za obvezne i izborne predmete za sve osnovne škole kojima je Grad Koprivnica osnivač te pamučne majice za 279 prvašića.

Uz gradonačelnika Mišela Jakšića, zamjenicu Kseniju Ostriž, pročelnike Anu Mlinarić i Darija Jembreka te predstavnika partnera projekta, konferenciji su prisustvovale i ravnateljica OŠ Đuro Ester“ Sanja Prelogović, OŠ „Antun Nemčić Gostovinski“ Gordana Gazdić Buhanec, COORa „Podravsko sunce“ Radmila Popović i ravnatelj OŠ „Braća Radić“ Krešo Grgac.

„Jako nam je drago da se napokon vraćamo u jedan malo normalniji okvir djelovanja nego što je to bilo prije godinu dana. Od sveg srca im želim uspješan povratak, da uživaju što više nisu online, da se i dalje pridržavaju svih epidemioloških preporuka i držim fige da mogu normalno polaziti školu i uživati u svojim školskim danima“, rekao je gradonačelnik Jakšić.

JEDAN PRVAŠIĆ VIŠE

Ova školska godina započet će jednim prvašićem više nego prošle pa je gradonačelnik poseban apel uputio svim sudionicima u prometu da posebnu pažnju obrate na školarce, pogotovo u prvim danima dok traje prilagodba na ulazak u školske klupe.

Gradonačelnik je podsjetio na ulaganja u školsku infrastrukturu tijekom ljetnih mjeseci. Uloženo je 700 tisuća kuna na brušenje parketa u OŠ „A. N. Gostovinski, sanaciju zida u PŠ Reka, uređenje nadstrešnice, okoliša, namještaja i ličilački radovi u PŠ Starigrad, bojanje zidova, brušenje i lakiranje parketa u OŠ „Đ. Ester“ te nabava računala, popravak krovišta spremišta, rekonstrukcija zida, zamjena krovnih prozora i nabava osobnog automobila u COOR-u Podravsko sunce.

Nove bilježnice i radne bilježnice na školskim klupama dočekat će ukupno 2434 učenika. Učenici od 1. do 4. razreda u paketu će imati 14 bilježnica, a učenici od 5. do 8. razreda 19 bilježnica.

Ukupno je tiskano 42.460 bilježnica s prigodnim vrećicama ukupne vrijednosti 200 tisuća kuna, od čega su partneri osigurali skoro cijeli iznos, odnosno 190 tisuća kuna. Za nabavu radnih bilježnica u gradskom je proračunu osigurano 729 tisuća kuna, dok je za pamučne majice izdvojeno 20 tisuća kuna.

Jedan od partnera na projektu je i Podravka pa je tako Vesna Višnić, direktorica Poslovnog programa Dječja hrana, slastice i snack iz Podravke, uime svih partnera naglasila da je veliko zadovoljstvo sudjelovati u takvom projektu.

TO JE BIT DJETINJSTVA

„Posebno veseli što je ova aktivnosti namijenjena djeci i mladima. Drago nam je da osim što uveseljavamo početak školske godine djeci, na neki način pomažemo i olakšavamo roditeljima, pomažemo financiranje školske opreme odnosno potrepština, za novu godinu. Svima želim zdravu, uspješnu školsku godinu, a ponajviše djeci da se vesele, uče u školskim klupama i da se druže jer to je bit djetinjstva“, kazala je Višnić.

Obraćajući se okupljenima, ravnateljica OŠ „Đuro Ester“ Sanja Prelogović je napomenula da upravo zahvaljujući brizi Grada, koprivničke škole predstavljaju uzor svima u Hrvatskoj.

„Popis sponzora koji sudjeluju u ovom projektu je impresivan. To mi pokazuje koliko naša sredina misli o nama. Kao ravnatelji osjećamo se ugodno, dobro i ponosno zato što imamo vas koji nam uskačete kad god vam se obratimo za pomoć, ne samo u ovom već u mnogim projektima koje radimo“, zaključila je ravnateljica Prelogović.

Posebnost ovogodišnjeg projekta „Veselo u školu“ je suradnja s lokalnim umjetnicima. Vizualna rješenja za bilježnice Grada Koprivnice, Komunalca i Koprivničkih voda izradili su Iva BolfekAndreja Živko i Zvonimir Haramija Hans.

Izvor: Grad Koprivnica


Tagovi: BILJEžNICE KOPRIVNICA PODRAVKA RAVNATELJI UčENICI VESELO U šKOLU

NEDAVNO OBJAVLJENO