NOVE ODLUKE OD IDUĆE GODINE

Grad diže naknade za bebe, neka djeca u vrtić besplatno

Objavljeno, 04. studenoga 2020. Vijesti
# Foto: LJETO NA ZRINSKOM / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Odlična vijest za rodilje: gradske vlasti u Koprivnici od iduće godine odlučile su povećati iznos naknade za svako novorođeno dijete.

Kako je najavljeno u Koprivničkom godišnjaku koji je predstavljen u utorak, potpora za novorođeno dijete podiže se s 1500 na 2000 kuna. No, to nije sve.

“Jedna od mjera koja će se također primjenjivati početkom iduće godine odnosi se na roditelje koji imaju troje ili više djece. Osigurava se besplatan smještaj trećeg djeteta u vrtiću ili obrtu za čuvanje”, otkrili su u Gradskoj upravi.

Dosad je treće dijete besplatan smještaj imalo samo ako su i starija braća i sestre bila polaznici vrtića ili obrta za čuvanje djece.

I još nešto: besplatan smještaj djece u vrtiću ili kod dadilja imat će i poduzetnice početnice.

“Žene koje odluče otvoriti vlastiti posao imat će za svoju djecu osiguran besplatan smještaj u prvoj godini poslovanja. To je dodatna pomoć poduzetnicama i doprinos demografskoj politici”, tumače.

Koprivnica svojim odlukama te kreiranjem politika svakodnevno nastoji mladim obiteljima osigurati što kvalitetnije uvjete za život u gradu, zaključuju u Gradu.


Tagovi: BEBE NAKNADE NOVOROđENčAD VRTIć

NEDAVNO OBJAVLJENO