SURADNJA S OBRTNICIMA

Grad će od jeseni dijeliti stipendije i za deficitarna obrtnička zanimanja

Objavljeno, 30. siječnja 2020. Vijesti
# Foto: Grad Koprivnica / Dogradonačelnica Ostriž, gradonačenik Jakšić, šef udruženja obrtnika Frankol i tajnica Markota
AUTOR
Redakcijski tekst

Koprivnica će od jeseni ove godine dodjeljivati najmanje deset stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja kojih nema dovoljno ili su pred gašenjem.

No, to je tek dio od paketa mjera za poticanje obrtništva koji je u četvrtak predstavljen u Gradskoj upravi, a o njemu si govorili gradonačelnik Mišel Jakšić, šef Udruženja obrtnika Koprivnice Darko Frankol i tajnica Udruženja Jasmina Markota.

Nove mjere potpore odnosit će se na subvencioniranja različitih troškova, savjetovanje i edukaciju te potporu za prijave na sredstva EU fondova.

“Od jeseni će Grad dodijeliti najmanje deset stipendija za deficitarna obrtnička zanimanja, i to u suradnji s našim Udruženjem obrtnika.To su zanimanja koja su pred gašenjem i treba ih očuvati”, naglasio je gradonačelnik.

Predsjednik Udruženja obrtnika Darko Frankol kaže kako je gradska uprava prepoznala važnost obrtnika za razvoj i zapošljavanje.  Da se poduzetnička klima u gradu mijenja potvrdila je i tajnica Udruženja Jasmina Markota.

Ona je upozorila kako od 2008. bilježe kontinuiran pad broja obrta pa je s blizu tisuću brojka pala na samo 600-tinjak. Sve do prošle godine. Lani su pak otvorena 133 nova obrta, što je čak 55 posto više nego godinu ranije, pa ih sad na koprivničkome području djeluje više od 800.

“To je dokaz da se poslovna klima u gradu mijenja”, zaključuje tajnica Udruženja obrtnika Koprivnice Jasmina Markota.


Tagovi: GRAD OBRTI OBRTNICI STIPENDIJE

NEDAVNO OBJAVLJENO