Grad će izgraditi nove ulice kod bazena i nogometnog igrališta

Objavljeno, 31. srpnja 2023. Vijesti
# Foto: GRAD KOPRIVNICA / Pročelnik Tomislav Golubić i gradonačelnik Mišel Jakšić obilaze radove na komunalnoj infrastrukturi u novoj zoni Cerine
AUTOR
Redakcijski tekst

Grad je raspisao natječaj za izgradnju nove prometnice koja će omogućiti proširenje stambene zone i oko 20 novih gradilišta namijenjih individualnoj stambenoj gradnji.

Riječ je o proširenju stambene zone Cerine u istočnom dijelu Koprivnice, a omeđena je potokom Koprivnica, odnosno bazenima Cerine s južne strane, nogometnim igralištem NK Miklinovca s istočne strane, odvojkom Ulice Miklinovec sa sjeverne strane te Ulicom Miroslava Krleže sa zapadne strane.

Pristupit će se izradi projektne dokumentacije za nastavak komunalnog opremanja stambene zone Cerine, što obuhvaća izgradnju prometnih površina (prometnice, pješačko biciklističke staze, parkirališta) sa sustavom odvodnje, javne rasvjete i kabelske kanalizacije.

Nove ulice između Ulice Miroslava Krleže (lijevo) i nogometnog igrališta NK Miklinovca (desno)

“Predmet projekta je prometnica uz postojeće nogometno igralište koja će povezivati odvojak Ulice Miklinovec na sjeveru sa Ulicom Mare Matočec na jugu te dvije stambene ulice prema zapadu sa ciljem angažiranja raspoloživog zemljišta za izgradnju stambenih objekata.

Ukupna površina obuhvata zahvata je oko 7009 četvornih metara, a površina prometnice 3082 četvornih metara”, ističe se u projektnom zadatku u kojem se navodi i kako je u zoni zahvata moguće formirati 19 novih gradilišta.

Predviđena je gradnja 250 metara kolnika širine 6 metara te 186 metara kolnika širine 5,5 metara. Osim toga, izvest će se i ukupno 558 metara pješačko-biciklističke staze širine 2,5 metra te novo parkiralište za 20 parkirnih mjesta.

“Planirani zahvat se izvodi na livadi uz nogometno igralište NK Miklinovec, a između Ulice Mare Matočec i Ulice Miklinovec”, tumače u Gradskoj upravi.


Tagovi: BAZENI CERINE GRADILISTA NOVE ULICE

NEDAVNO OBJAVLJENO