Gordana osuđena jer je vlastitu majku prevarila za 2100 kuna

Objavljeno, 07. ožujka 2023. Crna kronika
# Foto: POLICIJSKA UPRAVA / ILUSTRACIJA / Fotografija nema nikakve veze s događajem iz teksta
AUTOR
Redakcijski tekst

Gordana (48) proglašena je krivom i osuđena jer je vlastitu majku prevarila za 2100 kuna.

Prema pravomoćnoj presudi, ona je u Zagrebu “na tri univerzalna naloga za plaćanje upisala podatke, odnosno platitelja svoju majku te primatelja uplate trgovačko društvo Triglav osiguranje”.

“U opis plaćanja navela je “plaćanje duga za auto osiguranje” na iznose od 750 kuna, 700 kuna i 648,64 kune te na njih – radi neistinitog predočenja majci da ih je uredno podmirila – putem računala otisnula krivotvorene službene ovjere Hrvatske pošte.

Iz toga bi proizlazilo da je predmetne uplatnice zaista i predala djelatnicima Hrvatske pošte te i uplatila predmetne iznose, pa je na taj način krivotvorila službene ovjere iste pošte.

Tako je na nalog za plaćanje u odnosu od 750 kuna otisnula datum “13. svibnja”, na nalog za plaćanje u odnosu na 700 kuna datum “16. travnja” te na nalog za plaćanje u odnosu na iznos od 648,64 kuna datum “16. veljače”, a što je i predočila svojoj majci“, navodi se u pravomoćnoj presudi.

Time je, kako je zaključio sud, počinila tri kaznena djela krivotvorenja, odnosno krivotvorenje isprave. Osuđena je na četiri mjeseca uvjetnog zatvora u koji neće ići ako u roku od godinu dana ne počini slično nedjelo.

Zagrebačko državno odvjetništvo i optužena Gordana odrekli su se prava na žalbu pa je presuda donesena ovih dana odmah postala pravomoćna.


Tagovi: AUTOOSIGURANJE OSIGURANJE PREVARILA MAJKU UPLATNICE

NEDAVNO OBJAVLJENO