PODIGNUTA NOVA OPTUŽNICA

Goran prije dvije godine osuđen za silovanje. I dalje je na slobodi i prijeti

Objavljeno, 05. siječnja 2022. Crna kronika
#
AUTOR
Redakcijski tekst

Goran (29) je optužen za prijetnje smrću majci jer mu nije dala novac koji je tražio. Tužitelji za njega traže 10 mjeseci bezuvjetnog zatvora.

Prema podignutoj optužnici, on je u siječnju lani u večernjim satima u Križevcima u stanu u kojem zajedno žive rekao svojoj majci: “Sutra ću nabaviti pištolj i ubiti te s njim, uzet ću nož po noći i zaklat ću te. To je kod majke izazvalo osjećaj straha i bojazni za vlastiti život.

To nije prvi slučaj kaznenog postupka protiv njega. Goran je, među ostalim, pravomoćno osuđen za silovanje, za što je dobio tri godine bezuvjetnog zatvora. Presuda je potvrđena u svibnju 2020. godine, ali on je i dalje na slobodi.

Sin je sudskom odlukom udaljen iz zajedničkog kućanstva te se majci ne smije približavati. Trenutačno je na poslu u Njemačkoj gdje zarađuje oko 2500 eura, a majka je odbila svjedočiti protiv njega tijekom istrage. No, zato je svjedočio Goranov prijatelj koji je kobne noći bio s njim u stanu gdje su se igrali na igraćoj konzoli.

BILA JE UPLAŠENA

“Goran je majku tražio 5000 kuna koje mu je obećala kada dođe iz Njemačke. Majka mu nije ništa odgovorila i nakon toga ju je Goran počeo vrijeđati: ‘Kurvo, mrcino stara, mutava si, kakav ti je neuredan stan’. Derao se na nju i povišenim tonom zaprijetio joj riječima: ‘Sutra ću nabaviti pištolj i ubiti te s njim, uzet ću nož po noći i zaklat ću te’.

Majka je govorila da nema novca da mu da, da ga bude prijavila policiji i socijalnoj skrbi. Bila je uplašena, tresle su joj se ruke. Govorio je bratu da je neodgojen i svađao se s drugim bratom. Nakon toga majka je spakirala dvije vrećice osobnih stvari i s dvojicom mlađih sinova otišla u hotel u Križevcima oko 01.30 sati”, svjedočio je prijatelj.

Goran je sve opovrgao rekavši kako majci nije prijetio, a za prijatelja je naveo da ga je izdao i da ne govori istinu. Optiužnica je nepravomoćna i na nju se može žaliti. Optuženik je, inače, rođen u Koprivnici, a živi u Križevcima.


Tagovi: KRIžEVCI MAJKA OPTUžNICA OSUđEN PRIJETNJE SILOVANJE

NEDAVNO OBJAVLJENO