Golar viking: Naša prosječna neto plaća je 24.000 kuna, a ne 778.000 kuna

Objavljeno, 08. lipnja 2022. Vijesti
# Foto: MVM / MFGK / Tanker Tristar Ruby s ukapljenim plinom prebacuje teret na LNG terminal u Omišlju
AUTOR
Redakcijski tekst

Tvrtka Golar viking management iz Splita reagirala je na naš tekst o najvećoj neto plaći tražeći da se informacije isprave jer su netočne. Tekst ispravka prenosimo u cijelosti.

Nije točna informacija da bi prosječna plaća u Golar viking management d.o.o. iznosila mjesečno 778.670 kuna neto, a što bi godišnje iznosilo oko 9,3 milijuna. Golar viking management isplaćuje plaće za prosječno 65 zaposlenika mjesečno, od kojih su dva (2) zaposlena u uredu tvrtke.

Prosječno 63 su pomorci u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu. Oni ukrcani na terminalu se smatraju članovima posade za koje sukladno Pomorskom zakoniku, Zakonu o terminalu za ukapljeni plin i Zakonu o doprinosima poslodavac podnosi prijavu i odjavu na obvezno mirovinsko i zdravstveno osiguranje člana posade broda u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu.

A obveznik plaćanja svih davanja je sam pomorac-član posade u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu. U skladu s naprijed navedenim, jasno je da se iznos koji je naveden kao neto plaće i naknade u financijskom izvještaju za 2021. od 18.688.074 kune odnosi na neto plaće prosječno 65 zaposlenika.

Plaće se isplaćuju dijelom prema Zakonu o radu (za dvoje zaposlenika), te dijelom prema pomorskom zakoniku i Zakonu o terminalu na ukapljeni plin (za prosječno šezdeset troje pomoraca u međunarodnoj plovidbi na LNG terminalu).

Prosječna mjesečna neto plaća zaposlenika tvrtke Golar viking management d.o.o. u 2021. godini je iznosila 24.000 kuna, a ne kako je pogrešno navedeno u objavljenom članku”.

GOLAR VIKING MANAGEMENT d.o.o., član uprave Igor Mihovilović

ISPRIKA UREDNIŠTVA

Uredništvo Danice ispričava se čitateljima na nenamjernoj pogrešci koja je nastala jer je u svim javno dostupnim financijskim servisima (Infobiz, Poslovna.hr, Fina…) koji prenose poslovne brojke domaćih kompanija navedeno kako splitska tvrtka Golar viking ima samo dva zaposlena.


Tagovi: GOLAR VIKING ISPRAVAK PLAćA

NEDAVNO OBJAVLJENO