ODREZAO ZUPCE NA PLINOMJERU

Godinama krao plin u kući pa ga osudili: Siromašni smo, otkud da platimo

Objavljeno, 21. veljače 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Provjera plinskih brojila u Koprivnici
AUTOR
Redakcijski tekst

Alen Kralj pravomoćno je osuđen na šest mjeseci uvjetnog zatvora zbog višegodišnje krađe plina uz pomoć oštećenog plinskog brojila.

Prema presudi, on je tijekom 2009. u obiteljskoj kući u Đurđevcu skinuo plombu na brojilu te odrezao dva od ukupno pet zubi na plastičnom zupčaniku. Djelomično je prerezao i preostala tri zuba pa je brojilo godinama pokazivalo tek 60 posto stvarne potrošnje.

Osim kaznenog postupka, poduzeće Komunalije plin pokrenule su i parnični te im je u petak na Općinskom sudu u Koprivnici dosuđen iznos od 20.000 kuna plus oko 9000 kuna parničnih troškova.

Kralj je u odgovoru na tužbu sve opovrgnuo tvrdeći kako to nije učinio jer nije majstor koji bi znao što treba napraviti. Štoviše, sumnja kako je to brojilo bilo namijenjeno nekom drugom i navodi da je na njegovom brojilu morao intervenirati djelatnik Komunalija.

Žali se kako živi s obitelji od skromnih plaća i nema otkud podmiriti tako velik iznos, a nema niti za troškove odvjetnika pa na kaznenu presudu zbog toga uopće nije ulagao žalbu.

Njegova obrana ocijenjena je nevjerodostojnom te je koprivnički Općinski sud danas zaključio kako ima dovoljno dokaza za presudu protiv njega. Postane li pravomoćna, s kamatama će morati podmiriti više od 30.000 kuna.


Tagovi: đURđEVAC KOMUNALIJE PLIN KRAđA PLIN PLINOMJER PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO