UHIĆEN ZBOG NASILJA PREMA BIVŠOJ ŽENI

Glazbeniku smetala preglasna glazba na radiju pa završio u zatvoru

Objavljeno, 03. ožujka 2021. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati glazbenik proglašen je krivim i osuđen zbog psihičkog nasilja prema bivšoj supruzi s kojom živi u istoj kući, ali odvojenim prostorijama.

Prema presudi, Vinko Puclin (56) je na Silvestrovo, 31. prosinca, oko 17.20 sati u kući u Varaždinu “vršio psihičko nasilje u obitelji na štetu bivše supruge”.

Sve je počelo kad je žena pojačala glazbu na radiju u prostoriji koju samo ona koristi. Vinko je ulazio i gasio radio jer mu je smetala preglasna glazba, ali supruga ga je opet uključivala.

“Daj više smanji tu muziku, hoću se odmoriti više, glupačo”, vikao je Puclin na nju, navodi se u nepravomoćnoj presudi.

Uznemiravao ju je jer je ulazio u prostorije kuće koje samo ona koristi i gasio radio, da bi potom revoltiran nogama izudarao radio prijamnik, zvučnik, televizor te drveni ormarić, zaključuje sud.

Na sudu sve priznao

Bivša supruga pozvala je policiju, pa je Vinko uhićen odmah u 17.45 sati, a u zatvoru je dočekao i novu 2021. godinu. Pušten je tek u 10.15 sati. Sud ga je na koncu kaznio s 2000 kuna, ali od toga mu se odbija 600 kuna jer je dva dana proveo u zatvoru.

Na sudu je varaždinski glazbenik sve priznao.

“Bivšu suprugu sam zamolio da stiša muziku i kazao joj da se hoću odmoriti, ali ona to nije htjela učiniti, pa sam revoltiran ušao u prostorije koje koristi samo ona, vikao na nju i ugasio radio.

Nakon toga, nogom sam izudarao radio i ormarić. Bio sam ljut, ali s bivšom sam inače u dobrim odnosima”, priznao je Puclin na suđenju.

Policija ga je tijekom intervencije alkotestirala i očitana mu je koncentracija alkohola od 0,5 promila.


Tagovi: GLAZBENIK PRESUDA RADIO SUPRUGA VINKO PUCLIN

NEDAVNO OBJAVLJENO