Gladni Ivan ženu udario nogom u glavu jer nije na vrijeme ispekla janjetinu

Objavljeno, 26. srpnja 2022. Crna kronika
# Foto: POLICIJA / ILUSTRACIJA
AUTOR
Redakcijski tekst

Ivan (39) iz Podravine proglašen je krivim i osuđen jer je suprugu (32) udario nogom u glavu.

Prema presudi koja je donesena ovih dana u Đurđevcu, sve se dogodilo na Badnjak lani oko 16.10 sati u obiteljskoj kući.

Revoltiran time što janjetina još nije pečena, Ivan je suprugu udario nogom u glavu. Kad je htjela pobjeći automobilom, tijelom joj je zabranio da uđe jer se naslonio na vozačeva vrata i rekao joj da može samo pješice, što je kod žene izazvalo osjećaj straha, uznemirenost i povredu dostojanstva”, zaključio je prekršajni sudac.

Ivanu je određena ublažena novčana kazna u iznosu od 2100 kuna, a kako je bio uhićen i u pritvoru, od kazne mu se oduzima 300 kuna. Ivan se na sudsko ročište javio telefonom ispričavši se kako ne može doći jer se sprema na put u inozemstvo. No, priznao je sve što mu se stavlja na teret.

Supruga je policiji tog dana rekla kako je došla kući i otišla u spavaću sobu jer je njezin muž već bio pod utjecajem alkohola.

“Ivan me je došao pitati gdje je janjetina. Kad sam mu rekla da se peče u pekari i da će biti gotova u 19 sati, udario me nogom u glavu. Krenula sam u auto kako bih pobjegla, ali Ivan se naslonio na vozačeva vrata i nije me pustio. Nakon toga sam otišla pješice”, ispričala je žena.

Presuda je nepravomoćna i Ivan se na nju može žaliti u zakonom predviđenom roku. Osim kazne, mora platiti i 200 kuna troškova prekršajnog postupka.


Tagovi: JANJETINA NOGOM U GLAVU žENA

NEDAVNO OBJAVLJENO