POMOĆ ZA ORGANIZIRANJE KONCERATA

Gibonniju, Graši i Prljavcima po 425.000 kuna državne potpore

Objavljeno, 12. siječnja 2021. Zabavno
# Foto: FACEBOOK / Petar Grašo
AUTOR
Redakcijski tekst

Poznati su rezultati natječaja “Jer svirati se mora” provedenog u suradnji Hrvatske glazbene unije i Ministarstva kulture za poticanje koncertne aktivnosti tijekom pandemije koronavirusa.

Poziv je bio otvoren za glazbene programe koji će se održati u razdoblju do lipnja 2021. godine.

Ukupan iznos sredstava namijenjenih za potrebe natječaja od 5,23 milijuna kuna osiguralo je Ministarstvo kulture. U propisanom roku zaprimljeno je 259 prijava, a odabrano ih je 92.

Prema rezultatima natječaja koje je objavilo Ministarstvo, najviše novca za koncerte – po 425.000 kuna – dobit će Gibonni za koncerte u pulskoj Areni i Osijeku, Petar Grašo (Pula i Zadar) i Prljavo kazalište (Pula i Zadar).

Po 300.000 kuna dobit će Tony Cetinski za koncert u pulskoj Areni, a Parni Valjak za zagrebačku Arenu. Thompsonu za koncert u splitskoj Spaladium areni pripast će 150.000 kuna.

Po 100.000 kuna dobili su Hladno pivo za osam koncerata, Goran Bare za četiri, Josipa Lisac za sedam, Let 3, Darko Rundek, Psihomodo pop

“Iznosi izraz su želje komisije da se u okviru zadanog budžeta podrži što veći broj projekata u što više raznih mjesta, a da pritom odabrani projekti budu financijski održivi”, navode u Ministarstvu.

Poanta potpore koncertima je u činjenici da su oni za organizatore i glazbenike neisplativi zbog strogih epidemioloških mjera koje ograničavaju broj posjetitelja i istodobno povećavaju troškove koncerata.

Tko he sve dobio državni novac za koncerte u prvoj polovici ove godine možete pogledati u dokumentu:


Tagovi: GIBONNI KONCERTI POTPORA THOMPSON

NEDAVNO OBJAVLJENO