UZIMAT ĆE IM OD PLAĆE

Gazda poznate tvrtke odlučio kazniti radnike koji završe u samoizolaciji

Objavljeno, 28. listopada 2020. Vijesti
# Foto: DANICA.HR / FACEBOOK / Đuro Horvat istaknuo obavijest o kažnjavanju radnika
AUTOR
Redakcijski tekst

Direktor i vlasnik poznate tvrtke odlučio je kazniti sve radnike koji završe u samoizolaciji. Uzet će im deset posto plaće.

Odluka međimurske tvrtke Tehnix i njezina gazde Đure Horvata izazvala je prilično polemike na društvenim mrežama. Javili su se i bivši radnici koji upozoravaju kako je to nezakonito i kako ga nakon ovoga mora posjetiti inspekcija.

Đuro Horvat pak tumači kako postoji veliki interes za njihove proizvode, posebice za korona kabine, te imaju brojne narudžbe iz Hrvatske, Švicarske i Luksemburga.

Obavijest Tehnixa svim radnicima / Foto: Facebook

“Moramo voditi računa da i nakon radnog vremena u najvećoj mogućoj mjeri smanjimo druženja ili odlazak na mjesta gdje bismo se mogli zaraziti.

Ponašanjem suprotno od toga i sebi i tvrtki stvaramo dodatne probleme i troškove te je naša namjera stimulirati odgovorno ponašanje”, upozorava on za portal eMedjimurje.

Na katu Tehnixova hotela Kralj u Donjem Kraljevcu osigurali su i smještajne kapacitete za sve zaposlenike kojima je određena samoizolacija. Time žele zaštititi njih i njihove obitelji te radne kolege.

Procedura će se u Tehnixu početi primjenjivati od srijede, 28. listopada.


Tagovi: đURO HORVAT PLAćA RADNICI SAMOIZOLACIJA TEHNIX

NEDAVNO OBJAVLJENO