PRIJAVLJENE NA MINIMALAC

Gazda kafića osuđen jer konobaricama nije davao plaću

Objavljeno, 08. veljače 2020. Vijesti
# Foto: ILUSTRACIJA / Fotografija nema veze s tekstom
AUTOR
Redakcijski tekst

Vlado (49) pravomoćno je osuđen na osam mjeseci uvjetnog zatvora jer konobaricama iz svojeg ugostiteljskog objekta nije isplatio više plaća.

Konobarici Nives nije isplatio plaće za kolovoz, rujan i listopad premda je njegovo poduzeće na računu imalo dovoljno novca. Konobarici Valentini ostao je dužan plaće za lipanj, srpanj i kolovoz.

Prema presudi, plaćao ih je samo 3030 kuna bruto, što je oko 2000 kuna neto. Te 2015. godine, inače, to je bio iznos minimalca u Hrvatskoj.

Vlado je višestruko odlikovani hrvatski branitelj, a u Križevcima je te godine imao tvrtku za ugostiteljstvo i kafić. Konobarice su bile zaposlene na neodređeno vrijeme.

Presuda je, dakle, pravomoćna, a konobarice su upućene da svoja potraživanja ostvare u privatnoj parnici. No, Nives je u međuvremenu iznenada preminula te nije dočekala presudu.

Vlado je priznao krivnju i na sudu rekao da se smatra krivim te je suglasan s kaznom. Biznis mu je, kaže, propao, pa sad povremeno pomaže drugima te zaradi oko tisuću kuna mjesečno.


Tagovi: KAFIC KONOBARICE KRIZEVCI PLAćA PRESUDA

NEDAVNO OBJAVLJENO